Antena Meniu Search
x

Video America îi scapă printre degete lui Donald Trump. Joe Biden ar câștiga două state-cheie

Thriller american în cursa electorală din din Statele Unite! Joe Biden a înclinat azi aproape decisiv balanţa în favoarea sa, deşi doar câteva zeci de mii de voturi fac diferenţa de Donald Trump. Fostul vicepreşedinte a câştigat două state cheie - Georgia şi Pennsylvania - care sunt suficiente să îl propulseze la Casa Albă. Este un scenariu cu care Donald Trump nu se împacă deloc şi i-a acuzat din nou pe democraţi că vor să fraudeze alegerile.

de Simona Moloiu

la 07.11.2020, 00:41

Vezi și
  • Donald Trump contestă voturile prin corespondență
  • Trump a încercat să oprească numărarea lor la tribunal, numai că multe dintre aceste cereri i-au fost respinse de judecători

După trei zile şi trei nopţi de emoţii şi incertitudine, americanii sunt aproape de a afla cine îi va conduce pentru următorii 4 ani.

Cei doi candidaţi stau la mâna voturilor din 4 state: Georgia, Nevada, Pennsylvania şi Arizona, unde diferenţa dintre cei doi candidaţi o fac doar câteva mii de voturi. Joe Biden a luat un avans decisiv, după ce, în această dimineaţă, a preluat conducerea în Georgia şi Pennsylvania, state în care democraţii nu au mai câştigat de aproape 30 de ani. Cele două au împreună 36 electori, suficient cât să îi asigure lui Joe Biden fotoliul de la Casa Albă şi să îl trimită acasă pe Donald Trump acasă.

Joe Biden, candidat la preşedinţia SUA: În America, votul este sacru. Aşa că fiecare vot trebuie numărat. Şi asta se întâmplă în aceste momente. Nu am nicio îndoială că atunci când numărătoarea se încheie, senatorul Harris şi cu mine vom fi declaraţi câştigători. Aşa că vă cer tuturor să fiţi calmi.

Donald Trump, acuze de fraudă la vot

Este un scenariu cu care actualul preşedinte nu se împacă deloc. După ce a stat ascuns de ochii lumii 36 de ore, Trump a ieşit aseară în faţa americanilor. Fără ai privi în ochi şi vizibil marcat, liderul de la Casa Albă a recitat de pe foaie un discurs în care i-a acuzat din nou pe democraţi că îi fură voturile, a pus la îndoială sistemul american şi chiar valorile democratice, prin care ţara sa şi-a impus supremaţia în lume.

Donald Trump, preşedintele SUA: Dacă se numără doar voturile legale, eu am câştigat cu uşurinţă. Dacă se numără şi voturile ilegale, înseamnă că ei încearcă să ne fure alegerile. Am câştigat decisiv în multe state critice, inclusiv victorii imense în Florida, Iowa, Indiana, Ohio, ca să enumăr doar câteva, Le-am câştigat pe astea şi multe alte victorii, în ciuda interferenţie istorice în aceste alegeri alegeri ale presei, a milionarilor, a giganţilor IT.

Numai că victoriile lui Donald Trump în aceste state nu sunt suficiente pentru a-i asigura încă un mandat. Datele de acum arată că actualul preşedinte a pierdut votul popular la o diferenţă de peste 3 milioane de voturi şi nu a reuşit astfel să-şi asigure cei 270 de electori care să îl menţină la putere.

Diferenţa au făcut-o voturile prin corespondenţă. Peste 100 de milioane de americani au preferat să voteze aşa din cauza epidemiei de coronavirus, iar peste 70% dintre ei au fost susţinători ai lui Joe Biden. Tocmai aceste voturi, sunt contestate de Donald Trump. El a încercat să oprească numărarea lor la tribunal, numai că multe dintre aceste cereri i-au fost respinse de judecători.

Donald Trump: Este un sistem corupt şi îi corupe pe oameni, chiar dacă ei nu sunt aşa, devin corupţi.

Mai multe televiziuni au considerat că discursul preşedintelui incită la revoltă şi conţine afirmaţii neadevărate, aşa că au întrerupt transmisiunea.

Brian Williams, prezentator MSNBC: Ei bine, iată-ne din nou în poziţia neobişnuită de a trebui nu numai să-l întrerupem pe preşedintele Statelor Unite, ci şi să îl corectăm pe preşedintele Statelor Unite.

Americanii se pregătesc de revolte

Nervozitatea preşedintelui se simte şi în rândul susţinătorilor săi.

Două persoane au fost arestate în Philadelphia, după ce au încercat să oprească numărătoarea voturilor cu arma în mână.

Şi Philadelphia nu este singurul oraş care stă pe un butoi de pulbere în aşteptarea rezultatului oficial al alegerilor. Mii de oamenia au ieşit în stradă în marile oraşe americane, unii pentru a apăra voturile obţinute de Joe Biden, alţii pentru a-l susţine pe Donald Trump.

Pentru că se aşteaptă la revolte masive, indiferent care va fi viitorul preşedinte, în mai multe state, oficialii locali au mobilizat trupe suplimentare de poliţie pe străzi sau au chemat în ajutor Garda Naţională. Detaşamete de trupe speciale pot fi văzute patrulând centrul oraşelor pentru a se asigura că situaţia nu scapă de sub control.

Donald Trump se pregăteşte să iasă din scenă ca unul dintre cei mai controversaţi preşedinţi americani şi lideri ai lumii. În cei aproape 4 ani la Casa Albă, a rupt acordurile comerciale cu numeroase state şi cu Uniunea Europeană, a spus despre NATO că este o organizaţie depăşită şi a retras ţara din tratate pentru climă sau militare, lansând o cursă a înarmărilor la nivel mondial, nemaiîntâlnită din perioada Războiului REce. Nu a ezitat să stea la masă cu dictatori, lideri autoritari şi s-a lăudat de nenumărate ori cu prietenia cu Vladimir Putin.

Donald Trump, preşedintele: Ştiţi, să câştigi e uşor. Să pierzi nu este niciodată uşor. Cel puţin pentru mine, nu e.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » America îi scapă printre degete lui Donald Trump. Joe Biden ar câștiga două state-cheie