Antena Meniu Search
x

Americanii, pregătiţi să ATACE Coreea de Nord! Un document intern DEZVĂLUIE planurile preşedintelui Trump (VIDEO)

O revizuire internă a Casei Albe privind strategia în cazul Phenianului include posibilitatea unei schimbări a regimului din Coreea de Nord, dar şi o intervenţie militară pentru a pune capăt ameninţării nucleare, relatează surse citate de Wall Street Journal.

O revizuire internă a Casei Albe privind strategia în cazul Phenianului include posibilitatea unei schimbări a regimului din Coreea de Nord, dar şi o intervenţie militară pentru a pune capăt ameninţării nucleare, relatează surse citate de Wall Street Journal.

Donald Trump a luat măsuri pentru a-şi linişti aliaţii din regiune, îngrijoraţi de evoluţiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susţin de decenii politica americană în Asia.

Pe acelaşi subiect

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică şi în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două săptîmâni, unii analişti se aşteaptă la o schimbare în politica americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiunea, potrivit Fox News. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

Trump a declarat, în urmă cu o săptămână, într-un interviu acordat Reuters, că intenționează să extindă arsenalul nuclear al SUA pentru a se asigura că acesta rămâne superior.

În primele sale comentarii despre arsenalul nuclear al SUA de la preluarea mandatului, la 20 ianuarie, Trump a declarat că Statele Unite "au rămas în urmă în ceea ce privește capacitatea arsenalului nuclear". "Sunt primul care ar vrea să vadă că toată lumea... că nimeni nu are arme nucleare, dar nu vom rămâne niciodată în urma vreunei țări, chiar dacă este o țară prietenă, nu vom rămâne niciodată în urmă în ceea ce privește capacitatea nucleară. Ar fi minunat, ar fi un vis ca nicio țară să nu aibă arme nucleare, dar dacă vor exista țări care să aibă arme nucleare, noi vom fi deasupra tuturor", a spus Trump.

Rusia are 7.300 de focoase, iar SUA — 6.970, potrivit Ploughshares Fund, un grup antinuclear. "Istoria Războiului Rece ne demonstrează că nimeni nu iese 'deasupra tuturor' dintr-o cursă a înarmării și în urma unor abordări riscante în domeniul nuclear. Rusia și Statele Unite au cu mult mai multe arme decât este nevoie pentru a descuraja un atac nuclear între cele două țări sau din partea unei alte țări care deține arma nucleară", a declarat Daryl Kimball, director executiv al grupului nonprofit independent Arms Control Association.

Noul tratat de limitare a armamentelor strategice între SUA și Rusia, cunoscut drept Noul START, prevede că până la 5 februarie 2018 ambele țări trebuie să-și limiteze arsenalele de arme nucleare strategice, aducându-le la același nivel, pe o perioadă de 10 ani. Tratatul prevede ca SUA și Rusia să nu aibă mai mult de 800 de lansatoare de rachete balistice amplasate la sol sau pe submarine și bombardiere capabile să transporte arme nucleare și limitează numărul altor arme nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Americanii, pregătiţi să ATACE Coreea de Nord! Un document intern DEZVĂLUIE planurile preşedintelui Trump (VIDEO)