Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE cu atacul armat din Praga comis de David Kozak. Cine se află printre victimele sale

Cehia este în doliu. Masacrul din Praga este cel mai mare atac în masă din istoria ţării şi unul dintre cele mai grave din Europa. 14 studenţi au fost ucişi, iar alţi 25 - răniţi, după ce un coleg de-ai lor. i-a luat la ţintă în sălile de clasă sau de pe acoperişul universităţii. Înainte să declanşeze teroarea, individul şi-a ucis tatăl. Presa cehă a publicat imagini dramatice cu momentul în care atacatorul este inconjurat de forţele speciale de intervenţie. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 20:01

Vezi și

Sunt momente cumplite din mijlocul terorii, filmate de bodycam-urile forţelor de intervenţie. Înarmaţi până-n dinţi, mascaţii iau cu asalt Facultatea de Arte a Universității Carol din Praga. Verifică fiecare sală în căutarea ucigaşului şi scot răniţii pe braţe. Operaţiunea este dramatică.

Cu sânge rece, David Kozak declanşează infernul în inima oraşului. Are cel puţin două arme pe balcon.

Din ploaia de împuşcături, 14 studenţi nu reuşesc să scape cu viaţă

Din ploaia de împuşcături, 14 studenţi nu reuşesc să scape cu viaţă. Printre cei ucişi se numără şi Lenka Hlavkova - șefa Institutului de Muzică de la Facultatea de Arte din cadrul universităţii. Disperaţi să iasă din raza ucigaşului, şapte tineri ajung pe acoperiş şi se prind de grinda de susţinere. Alţii sar pe un alt corp al clădirii.

Pe acelaşi subiect

Petr Matějček, director al Direcției Regionale de Poliție din Praga: Concomitent cu intervenția în interiorul clădirii, s-a desfășurat şi o acţiune de amploare a ofiţerilor în exteriorul universităţii. Deși au fost mulți ofițeri dislocați, au fost trei răniți de către bărbatul înarmat și pe drumul public.

La Universitate, studiază şi mulţi tineri români. Din fericire, Raluca era într-o altă clădire când a inceput teroarea.

Raluca: La 3.22, cu 22 minute după ce a început, am primit un mesaj ca se împuscă, apoi, după un minut a scris o prietena că sunt încuiați în clase colegii ei. Nu îmi pot imagina să mă întorc la scoală după anul nou. Noi ar fi trebuit sa avem clasă pe 2 ianuarie, nu-mi pot imagina. Nu există pază, poate intra oricine în clădire. E de a dreptul şocant.

Filmul atacului

Atacul a început la ora 15. Înainte să ajungă pe balcon, atacatorul a deschis focul la intrarea în clădire, dar și pe holuri. Martorii au povestit că ucigaşul a mers apoi din clasă în clasă în căutarea victimelor. De frică, studenţii s-au baricadat în săli împreună cu profesorii. La 15 şi 11 minute, David Kozak ajunge pe acoperişul univerisităţii şi ia la ţintă victimele, de la distanţă.

Ivo Havránek, martor: Practic, am ieșit de la UMPRUM și m-am îndreptat spre Filda. Când eram la colțul clădirii, am văzut deodată că era multă lume acolo și s-a auzit o bubuitură de undeva mai sus. Primul meu gând a fost că era doar o petardă, o ghiulea, că cineva pur și simplu se prostește.

La 20 de minute de când începe masacrul, trupele speciale de intervenţie cehe găsesc cadavrul atacatorului. S-ar fi sinucis, în timp ce ofiţeri cehi trăgeau spre el.

Poliția a început să-l caute pe Kozak cu trei ore înainte de atac. Bărbatul i-a trimis mesaj unui prieten şi i-a spus ce are de gând să facă.

Era ora 12.26. 16 minute mai târziu polițiștii știu deja că acesta se îndreaptă spre Praga. Oamenii legii anunță ca au descoperit cadavrul unui barbat, iar fiul sau devine suspectul principal. În casă găsesc și un dispozitiv exploziv artizanal. În următoarele 30 de minute autoritățile pornesc în căutarea suspectului și activează celula de criză. În 12 minute poliția din Praga primește informația că un suspect posibil înarmat se îndreaptă spre Capitală. 

Urmează evacuarea facultații de filozofie. În următoatele 30 de minute apar informații despre faptul că  într-o altă clădire a universității se trage. În 4 minute ajung primele echipaje , iar suspectul este zărit pe acoperiș.

David Kozak avea 24 de ani. Obţinuse o diplomă de licență în istorie și studii europene şi urma un master la Facultatea de Istorie. Nu avea antecedente penale. Anchetatorii îl descriu ca pe un tip singuratic şi introvertit, fascinat de crime în masă.

Autorităţile spun că David Kozak este vinovat şi de moartea altor două persoane, un bărbat și fiica lui, care au fost gasiţi într-o pădure din apropierea capitalei cehe săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » ANIMAŢIE cu atacul armat din Praga comis de David Kozak. Cine se află printre victimele sale