Antena Meniu Search
x

Anunţul procurorilor, în cazul lui Alec Baldwin. Ce riscă actorul, după moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare ale peliculei "Rust"

Procurorii care anchetează responsabilitatea actorului Alec Baldwin într-o împuşcătură mortală pe un platou de filmare al filmului "Rust" în 2021 au renunţat luni să-l judece pe actor pentru circumstanţă agravantă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 08:46

Vezi și

Alec Baldwin este urmărit penal în New Mexico pentru omor prin imprudenţă şi riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed. El risca până la cinci ani de închisoare dacă era găsit vinovat de neglijenţă în formă agravantă. Aceasta circumstanţă agravantă a fost contestată de avocaţii săi, pe motiv că se invocă o lege din New Mexico care nu era în vigoare în momentul tragediei. În cele din urmă, procurorii au renunţat la această circumstanţă "pentru a nu pierde timpul", potrivit acestora.

Alec Baldwin, acuzat de omor din culpă în cazul morţii Halynei Hutchins

La data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a luat o turnură tragică după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Acest eveniment rar a şocat Hollywoodul şi a avut un puternic impact, conducând la apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, cunoscut îndeosebi pentru rolul din serialul "30 Rock", a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Anunţul procurorilor, în cazul lui Alec Baldwin. Ce riscă actorul, după moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare ale peliculei "Rust"