Antena Meniu Search
x

Avocaţii lui Alec Baldwin vor să obţină descalificarea procurorului care s-a ocupat de caz, după ce a fost acuzat de omor prin imprudenţă

Avocaţii lui Alec Baldwin încearcă să obţină descalificarea procurorului special în procesul împotriva acestuia. Actorul ar putea ajunge la închisoare după ce a fost acuzat de omor prin imprudenţă. 

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 09:38

Avocaţii lui Alec Baldwin încearcă să obţină descalificarea procurorului care s-a ocupat de caz, înaintea primei apariţii la proces - Profimedia

Într-o moţiune depusă, marţi, la tribunalul districtual din Santa Fe, echipa de avocaţi a lui Baldwin a declarat că poziţia de deputat a lui Andreei Reeb îi interzice, conform legii statului, să deţină orice autoritate în calitate de judecător.

Reeb "exercită fie puterea executivă, fie puterea judecătorească, iar continuarea serviciului ca procuror special este neconstituţională", a argumentat echipa lui Baldwin în moţiune, potrivit News. Reeb, republicană, a fost aleasă în Camera Reprezentanţilor a statului în noiembrie şi şi-a început mandatul luna trecută.

Biroul procurorului districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a respins ideea că Reeb ar fi descalificată. Într-o declaraţie, biroul a caracterizat moţiunea ca fiind nimic altceva decât o diversiune juridică.

"Domnul Baldwin şi avocaţii săi pot folosi orice tactică doresc pentru a distrage atenţia de la faptul că Halyna Hutchins a murit din cauza unei neglijenţe grave şi a unei nepăsări nesăbuite faţă de siguranţă pe platoul de filmare al filmului Rust", a scris biroul în declaraţie.

Baldwin şi supervizorul de arme de pe platoul de filmare, Hannah Gutierrez-Reed, urmează să aibă prima înfăţişare în instanţă prin videoconferinţă la sfârşitul lunii februarie. Amândoi au fost acuzaţi de omor involuntar prin imprudenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Avocaţii lui Alec Baldwin vor să obţină descalificarea procurorului care s-a ocupat de caz, după ce a fost acuzat de omor prin imprudenţă