Antena Meniu Search
x

13.000 de soldați ucraineni au murit în război, potrivit Kievului. Rusia și Ucraina ar minimiza bilanțul victimelor

Aproximativ 13.000 de soldați ucraineni au fost ucişi de la începutul războiului în Ucraina, a afirmat joi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 02.12.2022, 10:41
Aproape 13.000 de soldați ucraineni au murit în război, potrivit unui consilier al lui Zelenski. Și Rusia și Ucraina minimizează bilanțul victimelor
Aproape 13.000 de soldați ucraineni au murit în război, potrivit unui consilier al lui Zelenski. Și Rusia și Ucraina minimizează bilanțul victimelor - Facebook

"Avem estimări oficiale din partea Statului Major (...). Acestea se situează între 10.000 (...) şi 13.000 de morţi", a precizat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, la postul ucrainean 24 Kanal (Channel 24). Potrivit lui Podoliak, şeful statului ucrainean va face publice datele oficiale "atunci când va veni timpul".

Atunci când forţele ruse luptau în iunie pentru a ocupa întreaga regiune Lugansk, în estul Ucrainei, Zelenski a declarat că ţara sa pierde "între 60 şi 100 de soldaţi pe zi, ucişi în acţiune, şi în jur de 500 de persoane rănite în acţiune".

În tabăra adversă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a afirmat în septembrie că 5.937 de soldaţi ruşi fuseseră ucişi până la acea dată de la începutul conflictului pe 24 februarie.

Rusia și Ucraina minimizează amploarea pierderilor în război

Pe acelaşi subiect

Cele două părţi adverse sunt suspectate să minimizează amploarea pierderilor de vieţi omeneşti, pentru a evita să afecteze moralul trupelor lor.

Şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a estimat în noiembrie că peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la declanşarea invaziei şi că pierderile erau probabil de acelaşi ordin de partea ucraineană. Aceste cifre - care nu pot fi confirmate din surse independente - sunt cele mai precise furnizate până la ora actuală de guvernul american.

Mai multe mii de civili au fost de asemenea ucişi în acest cel mai violent conflict armat din Europa din ultimele decenii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » 13.000 de soldați ucraineni au murit în război, potrivit Kievului. Rusia și Ucraina ar minimiza bilanțul victimelor