Antena Meniu Search
x

Gafă a Ursulei von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a declarat că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război. CE a șters mesajul

Ursula von der Leyen a transmis miercuri, pe Twitter, că, de la începutul războiului din Ucraina au murit 100.000 de soldați. Gafa președintelui Comisiei Europene a fost semnalată de mai mulți utilizatori ai platformei Twitter, inclusiv jurnaliști, iar purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei a confirmat că a fost vorba de o exprimare greșită. 

De Iulia Iancu la 02.12.2022, 11:51
Gafă a Ursulei von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a declarat că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război. CE a confirmat că a fost o greșeală
Gafă a Ursulei von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a declarat că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război. CE a confirmat că a fost o greșeală - Profimedia Images

„Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte și suferințe de neimaginat. Ne amintim cu toții ororile de la Bucha. Estimăm că peste 20.000 de civili și peste 100.000 de militari ucraineni au fost uciși până în prezent”, a declarat von der Leyen, într-un mesaj video. 

Ulterior, înregistrarea a fost ștearsă, iar purtătorea de cuvânt adjunctă a Comisiei a confirmat că a fost vorba de o greşeală. 

Pe acelaşi subiect

„Mulțumim mult celor care ne-au semnalat inexactitatea cifrelor dintr-o versiune anterioară a acestei înregistrări. Cifrele înaintate din surse externe ar fi trebuit să se refere la pierderi, adică atât numărul de morți, cât și de răniți, și era menită să arate brutalitarea Rusiei”, a afirmat Diana Spinant, pe Twitter.

Cifrele prezentate de președintele Comisiei Europene sunt mai mari decât estimările anunțate, până acum, de autoritățile ucrainene. Însă, estimări asemănătoare vin și din partea celui mai important general american. Mark Milley a declarat, pe 10 noiembrie, că Rusia a înregistrat peste 10.000 de morți și răniți în război.

Oficialul american a declarat că și Ucraina ar fi suferit pierderi asemănătoare. Cifrele furnizate de Milley - care nu au putut fi confirmate în mod independent - sunt cele mai precise date până acum transmise de guvernul Statelor Unite.

Presa rusă comentează gafa Ursulei von der Leyen

Comentariile Ursulei von der Leyen au fost dezbătute, pe larg, și în Rusia. Agenția de presă TASS a scris că Comisiei Europene a retras informația privind numărul mare de victime suferite de Ucraina, in război, fără a menționa faptul că instituția europeană a explicat faptul că a fost vorba de o greșeală de exprimare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Gafă a Ursulei von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a declarat că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război. CE a șters mesajul