Antena Meniu Search
x

Video ”Arată ca după război”. Imaginile dezastrului după valul de tornade din SUA. Un șofer a scăpat cu viață după ce tornada l-a luat cu tot cu camion

Statul Kentucky îşi numără morţii, după ce a fost lovit de o serie de tornade devastatoare. Cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa, însă bilanţul se aşteaptă să treacă de 100 de morţi după ce mulţi dintre cei dispăruţi nu au fost nici acum găsiţi. Şi pagubele sunt colosale. Cel mai afectat este oraşul Mayfield, care arată ca după bombardament.

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 21:16

Vezi și

Orăşelul Mayfield, care are 10.000 de locuitori, s-a transformat în doar câteva minute într-o grămadă de moloz, bucăţi de metal şi cabluri. În prag de sărbători, mulţi localnici şi-au pierdut membri ai familiei dar şi casele.

Localnică: ”Este dureros să ştii că acesta este oraşul în care ai crescut şi în care ai toate amintirile. Acum s-a dus totul”.

Peste 100 de oameni se aflau într-o fabrică de lumânări când acoperişul s-a prăbuşit peste ei. Printre angajaţi era şi un cuplu. Ea a reuşit să scape cu ajutorul unui coleg, el a fost găsit fără suflare.

Femeie: ”Încă îl puteam vedea când ni s-a spus să ne adăpostim. Şi asta a fost ultima dată când l-am văzut. Nu ştiu ce s-a întâmplat, cum de eu am scăpat şi el nu”.

Pe acelaşi subiect

Case și afaceri puse la pământ de tornadele devastatoare

Alături de soţul ei, această americancă avea o farmacie care era principala lor sursă de venit. Nu a mai rămas nimic din ea.

Brittany Sullivan, patron farmacie: ”Arată ca după război. Arată ca şi cum au fost detonate bombe. Abia am putut ajunge aici, ieri. Din fericire pentru noi, ne-am pierdut doar afacerea”.

Un şofer din California care trecea prin Kentucky a scăpat cu viaţă ca prin minune, după ce tornada l-a luat cu tot cu camion.

Raj Chauhan, şofer de camion: ”Era undeva în jur de 09.00 şi 10.00, când am fost lovit de acea tornadă. Şi m-a târât pe mai mulţi metri, pe stradă şi am sfârşit în zona mediană”.

50 de tornade au lovit opt state, într-o singură noapte

Cel puţin 50 de tornade au fost raportate în opt state, într-o singură noapte. Cea mai puternică dintre ele a fost cea din Mayfield. Tornada s-a format în Arkansas şi a străbătut aproape 370 de kilometri până când a ajuns la orăşelul din Kentucky.

Cel mai lung traseu parcurs de o tornadă pe teritoriul american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ”Arată ca după război”. Imaginile dezastrului după valul de tornade din SUA. Un șofer a scăpat cu viață după ce tornada l-a luat cu tot cu camion