Antena Meniu Search
x

Observator Special: Ariciul de companie

Un arici care se respecta nu va fi delasator, ci va avea grija permanent de silueta sa. Chiar daca asta inseamna sa-si convinga stapanii ca trebuie sa investeasca intr-o rotita pentru hamsteri.

Vezi și

Dupa cum puteti banui, aricii nu au devenit animale decat de curand. Abia prin anii '80, oamenii au descoperit ca ghemurile cu tepi sunt mult mai distractive decat par. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ariciul de companie nu e atat de pasionat de intepat. Il intereseaza mult mai mult jucariile. Si nimic nu-l poate impiedica sa fugareasca o mingiuta pana nu mai poate.

Unde doarme un arici, o sa ne intrebati. Unde ii amenajati casuta. Nu e pretentios absolut deloc. Asa ca, daca ii puneti la dispozitie o soseta, in soseta va locui.

O alta nedumerire pe care ati putea-o avea s-ar putea referi la intretinerea unui arici de companie. Daca ghemul de ace e iubitor de apa, ati scapat de toate problemele. Iar daca aveti o intreaga gradinita de arici, chiar nu mai aveti nicio grija. Ce faceti, insa, daca ariciul dumneavoastra nu e innebunit dupa baie? Atunci n-aveti de ales si il spalati cu o periuta de dinti. Poate cu timpul il veti putea convinge ca apa nu-i face niciun rau si ca e chiar distractiv sa faci pluta in chiuveta.

Puteti sa va luati un arici, daca aveti deja un alt animal de casa? In mod sigur da, mai ales daca aveti o pisica inteligenta, care stie cum se foloseste un ghem de scarpinat.

Distractia maxima este, insa, daca aveti gradina si un tarc mic, in care sa aveti un rozator - in acest caz un "caine de preerie", adica un fel de harciog cu coada lunga - minimum doi arici si o jucarie. Nici nu o sa banuiti ce sunt in stare sa faca micii dumneavoastra prieteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Observator Special: Ariciul de companie