Antena Meniu Search
x

UPDATE! Constitutia Egiptului a fost suspendata. Presedintele Curtii Constitutionale, noul lider al tarii

Armata egipteana a ocupat sediul televiziunii de stat din Egipt, inainte de expirarea ultimatumului dat presedintelui Mohamed Morsi, relateaza Associated Press. Personalul neesential al televiziunii a fost fortat sa plece acasa.

UPDATE 22:03 Constitutia Egiptului va fi suspendata, a declarat comandantul general al armatei egipten. Presedintele Curtii Constitutionale va prelua presedintia tarii. Acesta are dreptul de a intocmi un guvern si are toata puterea de a gestiona tara in perioada de tranzitie. Curtea Constitutionala va stabili organizarea noilor alegeri. Tinerii vor fi incurajati sa participe la luarea deciziilor guvernamentale. Un comitet va fi infiintat pentru intocmirea unei noi constitutii. Generalul al-Sisi a mai declarat ca va fi pus la punct un cod de etica pentru presa.

UPDATE 20:48 Fortele speciale ale politiei se afla langa manifestantii care il sustin pe presedintele egiptean si sunt pregatite sa intervina in cazu izbucnirii unor violente, dupa anuntul pe care armata il va face in curand.

UPDATE 19:26 Vehicule ale armatei se indreapta spre manifestantii care il sustin pe Morsi. Un consilier al presedintelui egiptean a spus, printr-un mesaj postat pe Facebook, ca se pregateste o lovitura de stat si ca aceasta nu poate avea loc fara varsare de sange, relateaza CNN.

UPDATE 18:56 Armata a impus o interdictie de calatorie pentru Mohamed Mori si alti oficiali de top ai Fratiei Musulmane, informeaza AFP.

UPDATE 18:31 Presedintele Mohamed Morsi s-ar afla in arest la domiciliu. Acesta a refuzat sa se retraga de la conducerea tarii, iar armata a preluat puterea, relateaza ABC News.

UPDATE 18:18 Mohamed Morsi a facut apel la reconciliere nationala si propune formarea unei coalitii de guvernamant, relateaza CNN.

Ofiterii armatei monitorizeaza stirile transmise de televiziunea situata in centrul capitalei Cairo. Deocamdata, nu s-au implicat in procesul jurnalisctic, au povestit cativa angajati pentru Associated Press.

Televiziunea de stat este condusa de ministrul Informatiilor, un membru al Fratiei Musulmane, numit in functie de Mohamed Morsi.

Relatarile facute de jurnalistii acestui post TV au fost, in general, in favoarea regimului Morsi. In ultimele doua zile, s-a observat o schimbare de directie, fiind prezentate atat manifestatiile pentru sustinerea presedinteleui, cat si cele ale opozantilor sai.

Foto: EPA/Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Constitutia Egiptului a fost suspendata. Presedintele Curtii Constitutionale, noul lider al tarii