Antena Meniu Search
x

Armata Israelului susţine că a gasit arme în spitalul Al-Shifa din Gaza: "L-au folosit ca sediu al terorii"

Război Israel - Hamas. Trupele israeliene au găsit arme şi "infrastructură teroristă" în timpul unui raid în curs de desfăşurare într-un anumit loc din cadrul spitalului Al-Shifa din Fâşia Gaza, a declarat miercuri un oficial militar de rang înalt citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 16:12

soldat israelian la spitalul al Shifa din Gaya
Armata Israelului susţine că a gasit arme în spitalul Al-Shifa din Gaza: "L-au folosit ca sediu al terorii" - Profimedia Images

Oficialul a declarat reporterilor că nu au existat lupte în interiorul complexului spitalicesc după sosirea soldaţilor, în timpul nopţii, şi nici fricţiuni cu personalul medical sau cu pacienţii, care, potrivit acestuia, se aflau într-o altă secţiune a locaţiei.

"Soldaţii IDF au găsit deja arme şi alte infrastructuri teroriste. În ultima oră, am văzut dovezi concrete că teroriştii Hamas au folosit spitalul Shifa ca sediu al terorii", a declarat oficialul, care a cerut păstrarea anonimatului.

El nu a precizat în ce parte a complextului spitalicesc trupele fac percheziţii şi nici ce au găsit exact până acum, dar a spus că dovezile vor fi prezentate mai târziu. El a adăugat că soldaţii au interogat persoanele găsite în zona pe care o percheziţionau. "Am înţeles că unul dintre ei este din Hamas", a spus el.

Oficialul militar israelian a mai declarat că patru militanţi au murit într-un schimb de focuri în afara clădirilor Al-Shifa, în timp ce soldaţii israelieni încercau să intre în complex.

Pe acelaşi subiect

"Aceasta este o operaţiune extrem de precisă şi ţintită. Forţele noastre sunt prezente într-o zonă specifică din complexul foarte mare al spitalului Shifa", a adăugat el, fără a preciza cât va dura raidul. "Soldaţii noştri avansează lent şi deliberat, pe baza informaţiilor pe care le avem", a spus el.

Spiatalul Al-Shifa, folosit drept acoperire de militanţii Hamas, susţin israelienii

Israelienii spun de ani de zile că militanţii Hamas au folosit Al-Shifa, cel mai mare spital din Gaza, ca acoperire pentru operaţiunile, dar Hamas şi personalul spitalului neagă acest lucru.

Potrivit CNN, directorul general al spitalelor din Gaza a declarat că armata israeliană a intrat la parterul şi subsolul clădirii de chirurgie în timpul unui raid în complexul spitalicesc Al-Shifa. Vorbind pentru Al Jazeera, Mohammad Zaqout a declarat că forţele de apărare israeliene au interogat echipele medicale, pacienţii şi însoţitorii acestora. "Unii dintre însoţitori au fost forţaţi să se dezbrace", a susţinut directorul general, care nu se afla la spital, dar spune că a vorbit cu medicii din Al-Shifa.

Pe de altă parte, Zaqout a declarat că tancurile israeliene au început să părăsească complexul.

Israelul a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri că armata sa a lansat o operaţiune "ţintită" împotriva Hamas în interiorul spitalului Al-Shifa, unde se crede că se adăpostesc mii de palestinieni. Condiţiile din spital, care a rămas fără combustibil şi nu mai este considerat operaţional, s-au deteriorat rapid în ultimele zile, pe fondul luptelor intense, medicii avertizând asupra unei situaţii "catastrofale" pentru pacienţii, personalul şi persoanele strămutate care se află încă în interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Armata Israelului susţine că a gasit arme în spitalul Al-Shifa din Gaza: "L-au folosit ca sediu al terorii"