Antena Meniu Search
x

Video Armata lui Zelenski a dat o nouă lovitură de imagine Moscovei. Rusia ar fi incapabilă de noi ofensive pe timpul iernii

Vladimir Putin fuge de întrebările ruşilor. Liderul de la Kremlin şi-a anulat celebra conferinţă de final de an, în timp ce armata lui continuă să pună la pământ infrastructura Ucrainei. De cealaltă parte, armata Kievului a dat o nouă lovitură de imagine trupelor invadatoare şi a reuşit să distrugă cartierul general al mercenarilor Wagner din Lugansk şi Melitopol. Serviciile de informaţii occidentale spun că avansul Rusiei în Ucraina va fi blocat în lunile de iarnă.  

de Redactia Observator

la 12.12.2022, 21:34

Vezi și

În Melitopol, mercenarii lui Putin aveau comandamentul într-un complex hotelier și de restaurante cunoscut sub numele de "Popasul vânătorului" de la periferia estică a orașului. După bombardamentul ucrainenilor din weekend, nicio clădire nu a mai rămas în picioare. Potrivit ultimului bilanţ, sunt peste o sută de morţi, toţi de partea ruşilor şi toţi membrii ai grupării paaramilitare Wagner, înfiinţată de cel poreclit bucătarul lui Putin.

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol: În primul rând, punctul lor de control, situat la 20 de kilometri de Melitopol, a fost distrus. Iar dacă vorbim de pierderi iremediabile ale ruşilor, sunt aproximativ 100-200 de răniți care au fost duși la spitale și în Crimeea. 

Alte zeci de mercenari ai grupării paramilitare Wagner au murit în Lugansk

Ben Hodges, ofițer: Statul Major al Ucrainei va continua să meargă după logistica şi centrele de comandă (ale ruşilor, n.r.), pentru ca într-o lună-două să poată lansa o nouă etapă de succes a contraofensivei. 

Pe acelaşi subiect

Ruşii au răspuns cu noi atacuri ţintite asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Odessa este unul dintre oraşele lăsate în frig şi întuneric. 

În imagini filmate într-unul dintre hotelurile din oraş vedem zeci de oameni care îşi încarcă telefoanele cu ajutorul generatoralor. În frig şi întuneric stau însă peste 7 milioane de ucraineni. Au căldură, apă şi curent doar cu porţia, din cauza invadatorilor ruşi. Şi aşa vor petrece şi Crăciunul. 

Într-un centru din Kiev, un câine antrenat special a fost adus pentru copiii traumatizaţi de război

Viktoria Franytsa, rezident Kupiansk: Ei (n.r. soldaţii ruşi) au venit la noi de mai multe ori. Copiii au văzut asta, aşa că a fost o situaţie foarte, foarte tristă şi ce s-a născut din asta nu a fost deloc bun pentru copii. Copiii au venit aici să încerce să scape de toată tensiunea, pentru că încă le este frică de orice bătaie în uşă, de orice fluierat. 

Experţii militari occidentali cred că în lunile de iarnă, pe front, Rusia va bate pasul pe loc. Surse din serviciile secrete britanice estimează că armata lui Putin nu are în prezent capacitatea de a face noi cuceriri, ba chiar va lupta din greu să ţină sub control teritoriul ocupat din Ucraina. Din Occident, Zelenski primeşte asigurări că va fi sprijinit cât va fi nevoie. 

Între timp, în Moscova, un alt mall a fost cuprins în mod misterios de flăcări. Este al doilea centru comercial misturit de foc în ultimele 4 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Armata lui Zelenski a dat o nouă lovitură de imagine Moscovei. Rusia ar fi incapabilă de noi ofensive pe timpul iernii