Antena Meniu Search
x

Video Incendiu uriaş la un centru comercial de lângă Moscova. Cel puţin o persoană ar fi murit. Ruşii acuză un posibil "act criminal"

Pompierii ruşi luptă cu un incendiu extins pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial din suburbiile Moscovei, au anunţat serviciile ruse de urgenţă, care suspectează că este vorba de un ”act criminal”. Potrivit primelor informaţii, cel puţin o persoană ar fi murit în incendiu.

De Redactia Observator la 09.12.2022, 13:56
Vezi și

Pompierii ruşi luptă să stingă un incendiu care a cuprins 7.000 de metri pătraţi, izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial de la periferia Moscovei, au anunţat serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă, potrivit AFP. 

Incendiu în Rusia. Un om ar fi murit

"Pompierii combat un incendiu pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei", a anunţat pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. "Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a răspândit instantaneu pe o zonă vastă", a precizat acelaşi minister pe Instagram, evocând dificultăţi pentru pompierii care încearcă să stingă incendiul.

Incendiul face ravagii în centrul comercial Mega Himki, oraş din regiunea capitalei ruse Moscova, situat la şapte kilometri de aeroportul internaţional Şeremetievo. Potrvit Agerpres, media ruse au anunţat că incendiul a cauzat moartea unei persoane, însă autorităţile nu au confirmat deocamdată acest bilanţ provizoriu.

Pe acelaşi subiect

Focul ar fi fost pus intenţionat

Serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă suspectează că un "act criminal" este la originea acestui vast incendiu. "Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare", informează agenţia rusă Interfax, preluată de AFP. La rândul său, agenţia Sputnik, preluată de asemenea de agenţia de presă franceză, a precizat că un act criminal este "una dintre principalele explicaţii" luate în considerare pentru uriaşul incendiu. Ulterior, agenţiile de presă de stat au evocat o încălcare a normelor de securitate drept posibilă cauză a incendiului.

Imagini video publicate pe reţelele sociale arată un incendiu de mare anvergură, în timp ce oameni fug dintr-o clădire pradă flăcărilor în direcţia unei parcări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Incendiu uriaş la un centru comercial de lângă Moscova. Cel puţin o persoană ar fi murit. Ruşii acuză un posibil "act criminal"