Antena Meniu Search
x

Armata ucraineană a retras acreditările mai multor jurnaliști occidentali și locali. De ce au luat militarii această decizie

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a decis să retragă acreditările unor jurnaliști occidentali și locali după ce ar fi încălcat o serie de reguli atunci când au ajuns în herson. Situația a dat naștere unor controverse, implicându-se chiar și Dmitro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, acesta cerând Ministerului Apărării să revină asupra deciziei, notează Pravda.

de Adrian Popovici

la 14.11.2022, 19:33

Jurnaliști într-o zonă de conflict din Ucraina
Armata ucraineană a retras acreditările mai multor jurnaliști occidentali și locali. De ce au luat militarii această decizie - Hepta

Sursele citate de cei de la Pravda indică faptul că printre cei care și-au pierdut acreditările se numără șase jurnaliști și echipe de filmare . Printre cei care se află pe această listă se numără și reporterii de la două publicații occidentale: CNN și SkyNews. Pe această listă se află și jurnaliști ucraineni.

"Cu toate acestea, comunicarea cu mass-media internațională, a cărei sarcină este de a furniza informații operaționale de la locul evenimentelor, astfel încât cetățenii țărilor partenere să poată vedea cu proprii ochi armele și programele umanitare finanțate din taxele lor, este insuficientă.

Anularea unui permis de muncă este inacceptabilă în astfel de condiții.

Este necesar să se revizuiască această decizie și abordările privind activitatea de cooperare civil-militară cu mass-media. Este exact ceea ce i-am cerut ministrului Reznikov", a declarat Dmitro Lubinets

Pe acelaşi subiect

De ce au fost retrase acreditările jurnaliștilor occidentali?

"Interdicția există pentru toată lumea - a fost anunțată pe pagina oficială", a declarat Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a comandamentului grupului sudic al armatei ucrainene . Până în prezent, mass-media din Herson nu va începe să funcționeze din cauza pericolului. Asta a decis conducerea. "Am fost informați despre ridicarea acreditării Sky News și a echipelor CNN. Există, de asemenea, informații despre o echipă italiană care a fost, de asemenea, în Herson, dar aștept mai multe informații".

Nataliia Humeniuk a făcut trimitere la un ordin al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei care interzice reporterilor să facă transmisiuni din zonele în care se poartă lupte fără acordul expres al oficialilor. Aparent, reporterii cărora le-au fost ridicate acreditările au făcut transmisiuni din Hersonul recent eliberat.

"Recent, unii reprezentanți ai mass-media, ignorând interdicțiile și avertismentele existente, fără acordul comandanților și al serviciilor de afaceri publice relevante ale unităților militare, au desfășurat activități profesionale în orașul Herson chiar înainte de finalizarea măsurilor de stabilizare.

Prin urmare, permisele reprezentanților mass-media, care au încălcat regulile de muncă în zonele de luptă, au fost anulate, iar legetimațiile lor de presă sunt recunoscute ca nefiind valabile.", transmite Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană a retras acreditările mai multor jurnaliști occidentali și locali. De ce au luat militarii această decizie