Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Măcel într-un campus universitar din Kenya: 15 morţi şi 30 de răniţi!

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, după ce un campus al unei universităţi din nord-estul statului african Kenya a fost atacat de bărbaţi înarmaţi care au deschis focul asupra camerelor studenţilor

de Redactia Observator

la 02.04.2015 , 15:17

Cel puțin două persoane au fost ucise și patru rănite joi în Kenya, într-un atac lansat în incinta campusului universitar din orașul Garissa, la aproximativ 150 km de granița somaleză

UPDATE 15:15 Cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, după ce un campus al unei universităţi din nord-estul statului african Kenya a fost atacat de bărbaţi înarmaţi care au deschis focul asupra camerelor studenţilor.

Atacul a avut loc sub însemnele unei grupări extremiste islamiste din Somalia, relatează agenţia Associated Press.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit unui student, ar fi fost vorba de cel puţin cinci atacatori mascaţi şi bine înarmaţi.

'Atacatorii au intrat în forță în universitatea din Garissa, au deschis focul asupra paznicilor care supravegheau intrarea, în jurul orei 05.30' (02.30 GMT) în această dimineață, 'după care au 'tras la întâmplare în interiorul campusului', a explicat șeful poliției kenyene Joseph Boinnet, potrivit unui comunicat. Un martor a declarat că a văzut corpurile neînsuflețite a doi paznici uciși la intrarea în acest campus, în care locuiesc numeroși studenți.

Garissa, oraș cu 120.000 de locuitori situat la 140 kilometri de granița cu Somalia, a fost ținta grupării islamiste somaleze Al-Shabab, care a comis o serie de atacuri în Kenya ca urmare a participării acestei țări la contingentul Uniunii Africane care ajută Somalia să lupte împotriva grupării, menționează DPA. Cel mai grav atac comis de Al-Shabab, în septembrie 2013, la un centrul comercial din Nairobi, s-a soldat cu cel puțin 67 de morți.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Măcel într-un campus universitar din Kenya: 15 morţi şi 30 de răniţi!