Antena Meniu Search
x

ATAC SÂNGEROS într-un club de noapte din Florida. 50 de oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi

Cincizeci de persoane au fost ucise, iar alte 53 de persoane rănite au fost spitalizate duminică, după atacul armat în masă comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din oraşul Orlando, în Florida (sud), anunţă primarul oraşului.

Vezi și

Cincizeci de persoane au fost ucise, iar alte 53 de persoane rănite au fost spitalizate duminică, după atacul armat în masă comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din oraşul Orlando, în Florida (sud), anunţă primarul oraşului.

"Este sânge peste tot", a declarat duminică, la câteva ore după masacru, într-o conferinţă de presă, primarul Buddy Dyer.

Atacatorul a folosit o puşcă de asalt cu care a împuşcat toate victimele, a precizat el.

Atacul s-a produs în jurul orei 02.00 (06.00 GMT), când “cineva a început să tragă. Oamenii s-au aruncat la pământ”, a declarat unul dintre clienţii clubului, Ricardo Negron.

“Cred că a tras în aer pentru că am văzut sticla de la lămpi căzând. A fost o scurtă pauză în aceste împuşcături şi unii dintre noi au putut să se ridice şi să fugă afară”, a adăugat martorul.

Reprezentantul Alan Grayson, care a citat oficiali din cadrul agenţiilor de aplicare a legii, l-a identificat pe atacator ca fiind Omar Mateen din Port St. Lucie, în Florida.

Omar Mateen a fost identificat ca autor al masacrului de la Orlando şi de către un oficial federal la curent cu ancheta, scrie news.ro.

Agentul special Danny Banks din cadrul Departamentului pentru aplicarea legii din Florida a anunţat că atacul armat în masă este anchetat ca act terorist.

Autorităţile verificau dacă este vorba despre un act terorist intern sau internaţional şi dacă atacatorul era un "lup singuratic", a declarat Banks.

Guvernatorul Floridei se îndrepta către Orlando.

Preşedintele Barack Obama a fost informat de către consilierul său pentru securitate internă şi în lupta împotriva terorismului despre atacul armat de la clubul de noapte gay.

Casa Albă a anunţat duminică, la câteva ore după atac, că Obama a cerut să fie ţinut la curent, în contextul în care poliţia federală (FBI) şi alţi oficiali federali cooperează cu poliţia în acest caz.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat, citat într-un comunicat, că preşedintele a dispus ca oficiali federali să furnizeze "orice asistenţă necesară în continuarea anchtei şi susţinerea comunităţii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ATAC SÂNGEROS într-un club de noapte din Florida. 50 de oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi