Antena Meniu Search
x

Video Atacatorul de la metroul din New York a aşteptat 8 staţii înainte de a dezlănţui iadul. E încă în libertate după ce rănit 29 de oameni

Alertă în New York. Autorul atacului de la metrou care a lăsat în urmă 29 de răniţi este încă în libertate. Principalul suspect ar fi un bărbat de 62 de ani, afro-american, luat în evidenţă cu probleme psihice. Poliţia oferă 50.000 de dolari recompensă pentru informaţii care ar putea duce la capturarea sa. Iată filmul de groază al atacului.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 13.04.2022, 20:18

Vezi și

Groază, strigăte, fum...Şi 29 de victime dintre care 10 împuşcaţi. Iar cel care a pus în scenă teroarea ar putea fi el. "Bărbat de culoare, aproximativ 1.65 metri înălţime, bine construit, purta o veste verde similară celei purtate de muncitorii în construcţii şi un hanorac cu glugă de culoare gri", a declarat Keechant Sewell, comisar Poliţia New York.

Afro-americanul în vârstă de 62 de ani a fost declarat în urmă cu doar câteva ore suspectul numărul unu. Cel care va ajuta la prinderea lui va primi 50.000 de dolari. Anchetatorii au găsit în vagonul terorii cardul lui de credit şi cheia unei maşini parcate la câteva staţii distanţă. Cred că acesta ar fi fost punctul de plecare al unei călătorii de groază.  

Filmul atacului

După ce a parcat maşina, bărbatul ar fi coborât la metrou pe linia care face legătura între Manhattan şi Brooklyn, dar nu a atacat imediat. 8 staţii până când, la staţia 59 a dezlănţuit haosul. Scenele de groază s-au desfăşurat pe parcursul a două staţii. Abia aici s-au deschis uşile. Cine a putut, a fugit atunci şi a urcat în trenul de la linia vecină.

Martorii spun că atacatorul şi-a pus mai întâi masca de gaze, a lansat două fumigene, apoi a început să tragă. 33 de focuri de armă a tras cu un Glock de 9 milimetri. 10 persoane au fost atinse de gloanţe, 11 au avut nevoie de ajutor după ce au inhalat fum, iar alte două au ajuns la spital în stare de şoc. "Un atacator este în libertate şi suntem în alertă în New York. Tocmai ce am vorbit cu primarul", a declarat Kathy Hochull, guvernatorul statului New York. Putea fi însă mult mai rău, pentru că bărbatul a lăsat în urmă un arsenal.

Mai multe cartuşe intacte, dar şi alte arme, inclusiv o secure. "Nu vom renunţa până nu îl vom găsi pe atacator", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Nu există dubii că atacul a fost premeditat, dar motivaţia rămâne un mister. Bărbatul a publicat mai multe clipuri online, unele cu mesaje virulente în care îl critică pe primarul din New York, democrat şi fost poliţist, sau menţionează numărul mare de persoane fără adăpost din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atacatorul de la metroul din New York a aşteptat 8 staţii înainte de a dezlănţui iadul. E încă în libertate după ce rănit 29 de oameni