Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului de la metroul din New York. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a fugi din calea gloanţelor. Atacatorul, încă liber

Momente de teroare la metroul din New York. Un bărbat a atacat călătorii cu arme de foc şi fumigene. Cel puţin 16 oameni au fost răniţi, 8 dintre victime au răni de gloanţe, iar una se află în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins nici până acum şi nimeni nu ştie de ce a făcut un astfel de gest extrem. Anchetatorii iau în calcul toate scenariile, inclusiv cel al unui atac terorist. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 12.04.2022, 20:42

Vezi și

Atacul a avut loc la în jurul orei locale 8:30. În Brooklyn, un bărbat urcă într-un tren de metrou şi îi atacă pe călători. Aruncă mai multe fumigene, apoi, în haosul creat, începe să tragă la întâmplare în călători. Într-un video postat de un pasager se aud împuşcăturile din vagonul în care se afla atacatorul. 

În următoarea staţie, zeci de oameni se calcă în picioare pentru a ieşi din metrou. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei împuşcaţi se prăbuşesc pe peron, plini de sânge şi în stare de şoc.  Atacatorul mai aruncă o fumigenă şi se face nevăzut.  

Pe acelaşi subiect

Sonia Simionov, reporter Observator: Atacul a fost în cartierul Brooklyn, la aproximativ jumătate de oră de Central Park, la o oră extrem de aglomerată. Totul s-a întâmplat între două staţii de metrou. Întâi s-a tras aici, în Greenwood Heights. Unde gloanţele au făcut o victimă. Apoi, sute de călători au circulat cu atacatorul aproximativ două minute, o staţie de metrou. Până aici, la Sunset Park. Unde, pentru a agita şi mai mult oamenii deja speriaţi, a aruncat cu grenade cu fumigene. Apoi a tras la întâmplare. Aici, sunt patru linii de metrou. Şi doar două ieşiri, ceea ce a făcut evacuarea extrem de dificilă.

Clipe de panică în rândul călătorilor

Martorii spun că atacatorul purta o vestă portocalie, similară angajaţilor de la metrou, şi avea faţa acoperită de o mască de gaze. 

Am văzut zarvă, am văzut o mașină de poliție oprind, așa că ne-am îngrijorat că nu vei ieși afară să verifici ce se întâmplă. Am văzut o ambulanță ieșind cu o targă cu o persoană, avea piciorul rănit. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Apoi am văzut alte două ambulanţe ieşind cu doi oameni care mergeau într-un picior. 

Toate garniturile de metrou din zonă au fost oprite în staţii. Şcolile din zonă au fost închise, iar traficul rutier a fost complet blocat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului de la metroul din New York. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a fugi din calea gloanţelor. Atacatorul, încă liber