Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat care posta ameninţări teroriste, principalul suspect în cazul atacului armat din New York. Un indiciu important l-a dat de gol

Un bărbat de 62 de ani, care a postat în trecut mai multe clipuri cu ameninţări teroriste pe reţelele sociale, este principalul suspect în cazul atacului de la metroul din New York. Autorităţile oferă 50 de mii de dolari recompensă pentru informaţii care ar putea duce la capturarea sa. Cel puţin 29 de persoane au fost vătămate în incident, dintre care 10 victime au răni provocate de gloanţe. Nu au fost raportate, însă, decese până la această oră. 

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 08:10

Vezi și

Cardul de credit care i-a scăpat atacatorului a fost imediat investigat de polițiști. Fusese folosit doar cu câteva ore înaintea atacului pentru închirierea unei camionete de transportat marfă. În scurt timp, în proximitatea stației de metrou unde a avut loc atacul a fost descoperită și camioneta abandonată. 

Cine este principalul suspect în cazul atacului de la metrou 

Suspectul a fost identificat drept Frank James, un bărbat de 62 de ani. Acesta apare în zeci de filmulețe, încărcate de el însuși pe internet, în care face amenințări de tip terorist. Într-una dintre înregistrări, mărturiseşte şi că suferă de mulți ani de tulburări psihice. 

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a dat primele declarații pe marginea subiectului, în timpul unui discurs în statul Iowa. Acesta a dat asigurări că investigația va fi una riguroasă. 

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, presedintele SUA: Nu ne vom da bătuți până nu vom afla exact ce s-a întâmplat și reuşim să găsim făptașul.

Atacatorul a fost identificat de poliţişti şi cu ajutorul unei filmări de amator. O dovadă esenţială, dat fiind că sistemul de supraveghere video de la metrou era defect. Atacul a avut loc ieri dimineață. Bărbatul a aruncat mai multe fumigene într-unul dintre trenuri, apoi a tras 33 de focuri de armă, rănind cel puţin zece persoane. Într-un video postat de un pasager se aud împuşcăturile din vagonul în care se afla atacatorul. 

În următoarea staţie, zeci de oameni s-au călcat în picioare pentru a ieşi din metrou. Cei împuşcaţi s-au prăbuşit pe peron, plini de sânge şi în stare de şoc, iar multi alţii au suferit grav din cauza fumului inhalat.

Atacatorul este căutat în continuare. Există şi o recompensă de 50 de mii de dolari pentru cine poate da detalii care să ducă la prinderea lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat care posta ameninţări teroriste, principalul suspect în cazul atacului armat din New York. Un indiciu important l-a dat de gol