Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atena, sub zăpadă în urma furtunii "Barbara". Vremea extremă a perturbat traficul, şcolile au fost închise. Oamenii, îndemnaţi să stea în casă

Atena a fost acoperită luni de un strat de zăpadă în urma ninsorilor abundente. Traficul a fost perturbat, iar şcolile au fost închise.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 10:54

În capitala Greciei, care nu este obişnuită cu iernile grele, şcolile şi creşele vor rămâne închise luni în urma furtunii "Barbara", care a lovit începând din weekend nordul ţării şi arhipelagul insulelor Sporade.

Guvernul a îndemnat locuitorii să îşi limiteze călătoriile şi să lucreze de acasă, autorităţile încercând să evite repetarea haosului provocat anul trecut de ninsorile abundente. Traficul garniturilor de metrou către şi dinspre Aeroportul Internaţional din Atena, situat la 30 de kilometri est de centrul oraşului, a fost sistat, a anunţat autoritatea de transport a capitalei, OSE.

Restricţii în Atena din cauza ninsorilor abundente

Circulaţia pe drumul care duce la aeroport a fost restricţionată din cauza ninsorilor abundente. De asemenea, drumul naţional care leagă capitala Greciei de oraşul Lamia, din centrul ţării, a fost închis încă de duminică seara.

Pe acelaşi subiect

Într-un mesaj de alertă trimis pe telefoanele mobile, Protecţia Civilă elenă a avertizat că până la prânz sunt aşteptate "ninsori abundente" în Attica, regiunea din jurul Atenei. Protecţia Civilă a recomandat populaţiei să îşi reducă "drastic" deplasările. Examenele universitare din regiunea Attica au fost, de asemenea, amânate, iar supermarketurile, farmaciile şi benzinăriile se vor închide de la ora locală 18:00 (16:00 GMT).

Tribunalele vor rămâne, de asemenea, închise, potrivit Agerpres. Toţi locuitorii din regiunile afectate de furtuna "Barbara" au primit sâmbătă şi duminică mesaje de alertă pe telefoanele mobile.

O furtună care a adus ninsori abundente a provocat haos în Grecia în timpul iernii anului 2022, guvernul fiind acuzat de neglijenţă. Pe şoseaua de centură a Atenei, aproximativ 3.500 de şoferi au rămas blocaţi din cauza zăpezii, ceea ce a stârnit un val de indignare. Peste 200.000 de gospodării şi sedii comerciale au rămas fără curent de la începutul furtunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atena, sub zăpadă în urma furtunii "Barbara". Vremea extremă a perturbat traficul, şcolile au fost închise. Oamenii, îndemnaţi să stea în casă