Antena Meniu Search
x

O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei grecești Leros. Și-au riscat viața pentru a ajunge în Europa

O femeie și patru copii au murit în naufragiul unei bărci pline cu migranți, în largul insulei Leros din Grecia. 41 de persoane au fost salvate, printre care şase copii şi doi adulţi care au ajuns la spital. Toți pasagerii din barcă erau din Africa.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 07:35

O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei grecești Leros
O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei grecești Leros - Profimedia

Patru copii şi o femeie au murit duminică în urma naufragiului în largul insulei greceşti Leros a unei bărci gonflabile transportând migranţi de pe coastele Turciei învecinate, a anunţat paza de coastă elenă, notează AFP, citat de Agerpres.

În total, 41 de persoane au fost salvate, printre care şase copii şi doi adulţi care au fost transportaţi la spitalul din Leros, a adăugat paza de coastă care a informat că operaţiunile de salvare continuau pentru a găsi, eventual, alţi migranţi. Însă patru copii, dintre care doi băieţi de aproximativ 5 ani şi o fată de 4 ani, transportaţi duminică dimineaţă la spitalul din Leros nu au putut fi reanimaţi de medici, potrivit agenţiei de presă elene Ana.

Tânăra al cărei corp a fost găsit în mare avea peste douăzeci de ani, iar pasagerii din barcă erau toţi din Africa, potrivit aceleiaşi surse. Sunt mobilizate trei vedete ale pazei de coastă şi un elicopter Super Puma, dar condiţiile meteo, cu vânturi puternice şi mare agitată, fac operaţiunile de salvare complicate, a indicat paza de coastă grecească.

Un pescar care a găsit corpul femeii în mare

Pe acelaşi subiect

Alerta a fost dată duminică dimineaţă de un pescar care a găsit corpul femeii în mare, a precizat Jurnalul editorilor (Efsyn). Potrivit mărturiilor adunate de paza de coastă şi de poliţie, barca gonflabilă transporta aproximativ 40 de exilaţi, printre care copii, femei şi persoane cu mobilitate redusă.

"Din păcate, avem din nou victime nevinovate care şi-au pierdut viaţa din cauza atitudinii criminale a traficanţilor", a denunţat ministrul Marinei, Yannis Plakiotakis, într-un comunicat.

Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi a reacţionat duminică pe Twitter: "Este sfâşietor faptul că, în absenţa unor căi sigure, refugiaţii continuă să se lanseze în călătorii riscante şi să îşi încredinţeze viaţa unor contrabandişti fără scrupule".

În decembrie, un bebeluş de două luni a fost găsit mort după un naufragiu în largul insulei Lesbos. Tragediile umane din Marea Egee sunt în creştere, migranţii urcând la bordul unor ambarcaţiuni improvizate pe o mare agitată, chiar dezlănţuită iarna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei grecești Leros. Și-au riscat viața pentru a ajunge în Europa