Antena Meniu Search
x

Australia a RIDICAT nivelul alertei de TERORISM cu privire la poliţişti

Australia şi-a ridicat marţi nivelul de alertă în faţa ameninţării teroriste la adresa poliţiştilor, argumentând că un mic număr de australieni inspiraţi de jihadism vrea să atace forţele de ordine

Australia şi-a ridicat marţi nivelul de alertă în faţa ameninţării teroriste la adresa poliţiştilor, argumentând că un mic număr de australieni inspiraţi de jihadism vrea să atace forţele de ordine

Poliţia federală a explicat că decizia de a plasa pentru prima dată la "înalt" nivelul de alertă cu privire la forţele de ordine a fost luată în baza unor informaţii culese de către serviciile de informaţii.

"Evenimentele recente din Franţa, Canada şi Australia ne-au amintit o realitate dură, cea care priveşte riscurile legate de meseria de poliţist", arată poliţia într-un comunicat.

Trei poliţişti se află printre cele 17 persoane ucise de către jihadişti la Paris, la începutul acestei luni iar în octombrie, doi militari au fost ucişi în două atacuri separate în Canada, de către doi bărbaţi convertiţi la jihadism.

"Deşi într-un număr relativ redus, există tot mai mulţi australieni care au legături cu grupări teroriste străine ca SI sau inspirate de ei, care intenţionează şi au capacitatea să atace poliţia", au mai adăugat forţele de ordine în comunicat.

"Este pentru prima dată când nivelul de alertă pentru poliţie este plasat la inalt. Această schimbare nu este provocată de o ameninţare specifică, ci de faptul că un atac terorist contra unor poliţişti este considerat probabil" a precizat o purtătoare de cuvânt.

Toate acestea după ce în decembrie, un dezechilibrat mental islamist cu un trecut violent a luat ostatice 17 persoane într-o cafenea din Sydney, dintre care două au fost ucise . Iar în septembrie, la Melbourne, un terorist a rănit doi poliţişti cu lovituri de cuţit, după care a fost împuşcat mortal într-un comisariat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Australia a RIDICAT nivelul alertei de TERORISM cu privire la poliţişti