Antena Meniu Search
x

Australia anulează viza lui Novak Djokovic. Jucătorului i s-a transmis că va fi expulzat, avocații săi contestă decizia

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, are interzis la intrarea în Australia din cauza unei probleme legate de viza sa. Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne și urma să joace la Australian Open, deși nu este vaccinat anti-COVID, spunând că are o scutire medicală.

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 10:54

Australia anulează viza lui Novak Djokovic. Jucătorului i s-a transmis că va fi deportat, avocații săi contestă decizia
Novak Djokovic - Profimedia

Viza lui Novak Djokovic de a intra în Australia pentru a juca la Australian Open a fost anulată, a declarat joi ministrul Sănătății din țară, Greg Hunt, într-un interviu acordat presei locale. Djokovic „nu a furnizat dovezi adecvate că îndeplinește cerințele de intrare în Australia, iar viza sa a fost ulterior anulată”, a spus acesta, potrivit CNN

Novak Djokovic, anunțat că va fi expulzat

Novak Djokovic a fost anunțat că va fi expulzat, dar avocații săi au transmis că vor contesta decizia, relatează presa australiană. Starul din tenis a fost interogat într-o cameră de pe aeroportul din Melbourne ore în șir, în timp ce statusul vizei sale și scutirea medicală erau investigate, potrivit BBC. Echipa jucătorului sârb nu a cerut o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinarea anti-COVID. Nu este clar dacă va rămâne în Australia în timp ce avocații săi încearcă să anuleze decizia autorităților locale sau dacă va pleca. 

Djokovic nu a spus clar dacă este sau nu vaccinat, dar anul trecut a transmis că ”se opune vaccinării”. Poliția de Frontieră Australiană a declarat că Djokovic „nu a furnizat dovezi adecvate că îndeplinește cerințele de intrare în Australia, iar viza i-a fost ulterior anulată”. „Non-cetăţenii care nu deţin o viză valabilă la intrare sau cărora li s-a anulat viza vor fi reţinuţi şi deportați din Australia”, a adăugat Poliția.​

Pe acelaşi subiect

Indignare în Serbia după ce lui Novak Djokovic nu i s-a permis intrarea în Australia

Modul în care a fost tratat sportivul a provocat indignare în Serbia. Tatăl lui Djokovic, Srdjan Djokovic, a spus că fiul său a fost ținut într-o cameră păzită de poliție. „Aceasta nu este doar lupta lui Novak, ci a întregii lumi”, a spus el într-o declarație transmisă presei.

Președintele Aleksander Vucic a spus că vedeta din tenis a fost victima „hărțuirii” și că „întreaga Serbie” îl susține. Cu câteva ore înainte, prim-ministrul Australiei Scott Morrison a declarat că lui Djokovic i se va refuza intrarea în țară dacă nu va furniza dovezi clare că nu poate fi vaccinat anti-Covid din motive medicale.

Australia înregistrează pentru prima dată în pandemie zeci de mii de cazuri de Covid-19 după ce a suportat unele dintre cele mai stricte restricții din lume. Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar multe persoane tot nu pot călători din cauza măsurilor aflate în vigoare. Australian Open începe pe 17 ianuarie la Melbourne.

Participarea lui Novak Djokovici la Australian Open a provocat un scandal cu o miză financiară uriaşă. Regulile de la primul turneu de Grand Slam al anului îi obligă pe jucători, pe staff-ul acestora şi pe fani să fie vaccinaţi. În cazul lui Novak Djokovici s-a făcut o excepţie după ce sportivul a spus că are motivele medicale pentru care nu s-a vaccinat. Decizia i-a înfuriat pe fani, pe ceilalţi sportivi, dar şi pe localnicii care au amenințat că vor boicota turneul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Australia anulează viza lui Novak Djokovic. Jucătorului i s-a transmis că va fi expulzat, avocații săi contestă decizia