Antena Meniu Search
x

Un podcast a dus la arestarea unui soț ucigaș la 36 de ani de la crimă. Cadavrul tinerei mame nu a fost găsit (Video)

Povestea lui Lynette Dawson, o tânără mamă ucisă de soțul ei în urmă cu 36 de ani, în Australia, este impresionantă.

Povestea lui Lynette Dawson, o tânără mamă ucisă de soțul ei în urmă cu 36 de ani, în Australia, este impresionantă.

Tânăra de 33 de ani s-a căsătorit din dragoste cu Chris Dawson, fost rugbist de succes și profesor de sport la liceu, care mai avea un frate geamăn.

Cei doi aveau două fetițe și păreau să fie un cuplu fericit.

Însă, pe 9 ianuarie 1982, Lynette Dawson a dispărut fără urmă.

Soțul ei a reclamat dispariția acesteia abia pe 18 februarie 1982, spunând că femeia ar fi plecat să se alăture unui grup religios.

O anchetă efectuată în 2003 a scos la iveală faptul că Chris Dawson ar fi avut relații amoroase cu elevele sale, iar una dintre acestea, Joanne Curtis, chiar s-a mutat în casa lui la scurt timp după dispariția lui Lynette, însă nu s-a formulat nicio acuzare la adresa acestuia.

Anii au trecut, iar alte două anchete efectuate în 2011, respectiv 2013, au concluzionat că Lynette Dawson a fost ucisă de "o persoană pe care o cunoaștea", principalul suspect în acest caz fiind soțul ei.

Totuși, în lipsa cadavrului, dar și ca urmare a unor anchete defectuoase, polițiștii care s-au ocupat de caz nu au găsit dovezi concrete care să-l lege pe Chris Dawson de moartea soției lui.

Poscastul care a făcut lumină în acest caz

Surprinzător, dovezile au fost găsite de un jurnalist australian, Hedley Thomas, care a realizat un podcast cu titlul "The Teacher's Pet" și care, după publicarea în urmă cu câteva luni, s-a bucurat de un succes enorm la nivel mondial, fiind descărcat de 11,6 milioane de ori.

În ancheta sa, Hedley Thomas a găsit dovezi incontestabile privind responsabilitatea lui Chris Dawson în moartea soției, polițiștii fiind acuzați că nu s-au ocupat așa cum ar fi trebuit de ancheta în acest caz.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soțul criminal a fost arestat la 36 de ani după uciderea soției

Miercuri, 5 decembrie, autoritățile din New South Wales au anunțat arestarea lui Chris Dawson, în vârstă de 70 de ani, care va fi acuzat de uciderea lui Lynette Dawson.

"Întotdeauna am fost hotărâți să aflăm adevărul și de aceea am luptat să o păstrăm vie în amintirea oamenilor pe Lyn", a declarat fratele lui Lynette Dawson, Greg Simms.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Un podcast a dus la arestarea unui soț ucigaș la 36 de ani de la crimă. Cadavrul tinerei mame nu a fost găsit (Video)