Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii folosesc cardul bancar cu prudenţă. Motivele pentru care apelează la plata cu cardul şi care e cheltuială medie lunară

Românii sunt mai chibzuiţi atunci când vine vorba despre folosirea cardului bancar. Conform unui studiu, unul din patru români îşi ţine cardul intact sau îşi acoperă integral sumele utilizate lunar.

de Alin Stan

la 02.11.2021 , 08:38

45% dintre cei care au participat la studiu au o limită mai mică pe card, sub 2.500 de lei, ceea ce înseamnă că românii folosesc cardul de credit cu prudenţă. 11% dintre ei folosesc cardul de credit pentru a retrage bani, ceea ce înseamnă că băncile aplică dobânzi mai mari.

Cât cheltuiesc românii

Românii sunt atraşi de faptul că pot cumpăra acum şi pot plăti mai târziu. Aici, procentul este de 29%. Asta în timp ce 20% dintre cei chestionaţi folosesc cardul pentru a avea acces rapid la bani, iar 14% au anumite beneficii pentru că dau banii înapoi într-un timp relativ scurt.

Vezi și

Şi că tot vorbim despre cheltuielile de pe cardul bancar, 37% dintre români cheltuiesc între 300 şi 1.000 de lei pe lună. 24% dintre cei care au participat la studiu spun că cheltuiesc sub 300 de lei pe lună, iar 18% spun că cheltuie între 1.000 şi 2.500 de lei pe lună.

Alin Stan Like

Am dat scena, primul drum pe care îl alesesem în viață, pe televiziune. Mărturisesc că am visat să fiu în fața voastră, a celor care ne privesc și citesc încă din copilărie. Munca în televiziune m-a cucerit însă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Românii folosesc cardul bancar cu prudenţă. Motivele pentru care apelează la plata cu cardul şi care e cheltuială medie lunară