Antena Meniu Search
x

Video Alec Baldwin, pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă. Actorul vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arma

Alec Baldwin a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpa în cazul împuşcării mortale a cineastei Halyna Hutchins, pe platourile de filmare a peliculei "Rust". Procurorul a menţionat că actorul ştia regulile: armurierul trebuia să fie prezent şi să verifice arma pentru a se asigura că e în regulă, înainte de a i-o înmâna. Cu toate acestea, Alec Baldwin s-a bazat pe verificarea făcută de producătorul executiv al peliculei, care nu avea dreptul să autorizeze arma pentru a fi folosită.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 08:01

Profimedia Images Vezi și

Actorul american Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul ''Rust'', în timpul căruia a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, au declarat procurorii, transmite BBC.

Un platou de filmare haotic, o abordare nechibzuită a siguranței armelor

Biroul procurorului districtual din Santa Fe l-a acuzat pe actor de "numeroase cazuri de acte extrem de necugetate". Armurierul filmului a fost, de asemenea, acuzat de omor prin imprudenţă. Documentele publicate marţi, care detaliază acuzaţiile - anunţate pentru prima dată la 19 ianuarie - descriu un platou de filmare haotic, cu o abordare nechibzuită a siguranţei armelor.

Alec Baldwin a fost "distras" vorbind cu membrii familiei la telefonul mobil în timpul antrenamentului privind modul de operare a armei de recuzită, a scris Robert Shilling, un anchetator special al biroului procurorului districtual, într-o declaraţie de cauză probabilă depusă împreună cu acuzaţiile de omor prin imprudenţă.

Pe acelaşi subiect

Dacă Alec Baldwin ar fi efectuat verificările de siguranţă obligatorii cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed şi nu ar fi îndreptat arma spre Hutchins, "tragedia nu s-ar fi produs", a susţinut Shilling.

"Această abatere nesăbuită de la standardele şi practicile şi protocolul cunoscute a cauzat în mod direct împuşcătura fatală", a afirmat el. "Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti", a adăugat Shilling.

Documentul de acuzare subliniază cel puţin o duzină de "acte sau omisiuni de nepăsare" care au condus la împuşcături, printre care: Nu a folosit o replică a armei de foc pentru o repetiţie neprogramată; lăsarea armurierului să părăsească platoul de filmare, contrar protocolului; abaterea de la practica de a primi arma doar de la armurier; nerezolvarea plângerilor privind siguranţa pe platou; neefectuarea verificărilor de siguranţă necesare cu armurierul, care a fost angajat fără o certificare adecvată.

Alec Baldwin va lupta in instanță

Avocaţii lui Baldwin şi ai lui Gutierrez-Reed au declarat că intenţionează să lupte împotriva acuzaţiilor în instanţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea fi condamnaţi la 18 luni de închisoare şi la o amendă de 5.000 de dolari. Ei vor fi judecaţi de un juriu, potrivit procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Alec Baldwin, pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă. Actorul vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arma