Antena Meniu Search
x

IMAGINI care te vor înduioșa până la lacrimi! Povestea lui Charlie Gard, a 16-a persoană din lume diagnosticată cu sindromul epuizării AND-ului mitocondrial (VIDEO)

Povestea lui Charlie Gard, bebeluşul britanic în vârstă de 11 luni, diagnosticat la doar o lună cu o maladie genetică neurodegenerativă, a înduioșat o lume întreagă. Charlie a murit, vineri, cu doar o săptămână înainte să împlinească un an.

Povestea lui Charlie Gard, bebeluşul britanic în vârstă de 11 luni, diagnosticat la doar o lună cu o maladie genetică neurodegenerativă, a înduioșat o lume întreagă. Charlie a murit, vineri, cu doar o săptămână înainte să împlinească un an.

Charlie Gard s-a născut perfect sănătos pe 4 august 2016. La doar o lună, părinții lui au observat că acesta se luptă din greu pentru a-și menține ridicat capul și corpul, astfel că l-au dus la medic.

Citește și FINAL DE DRUM pentru Charlie! Bebeluşul britanic bolnav de o maladie rară, căruia medicii i-au refuzat un tratament experimental, a murit

Verdictul a fost unul crunt: sindromul epuizării AND-ului mitocondrial, o boală extrem de rară care împiedica energia să ajungă la celule. El nu vedea, nu auzea, nu scoatea niciun sunet, nu se mişca, nu înghițea şi nici nu plângea. 

Pe acelaşi subiect

Charlie devenea a 16-a persoană din lume diagnosticată cu această boală.

Din acel moment, părinții lui Charlie, Connie Yates și Chris Gard, au început o luptă acerbă pentru salvarea copilului lor.

În ianuarie, Connie Yates și Chris Gard au lansat o campanie pentru strângerea de fonduri, pentru ca băiețelul să poată fi supus unui tratament experimental, în Statele Unite.

Însă, conducerea spitalului Great Ormond Street a refuzat să permite transportul acestuia în Statele Unite, pe motiv că acesta ar trebuie să fie lăsat "să moară cu demnitate".

La cererea spitalului, Înalta Curte de la Londra a decis, în aprilie, oprirea menţinerii în viaţă a bebeluşului, considerand ca nu este în interesul copilului ca îngrijirile să fie prelungite. Această decizie a fost ulterior confirmată de Curtea de Apel, Curtea Supremă, iar apoi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pe 27 iunie.

În aceasta saptămână, Înalta Curte de la Londra urma să hotărască dacă să confirme sau nu decizia din aprilie, însă părintii lui Charlie au anunțat, luni, că renunţă la procedura judiciară prin care voiau să-l menţină în viaţă.

”Din nefericire este prea târziu. Nu mai este în interesul lui Charlie să continue tratamentul”, a declarat avocatul Grant Armstrong, subliniind că ”Charlie a suferit o atrofiere musculară gravă” şi că ”pagibele produse muşchilor săi sunt ireversibile”.

Cu durere în suflet, familia a anunțat, vineri, moartea lui Charlie. Bebelușul a fost mutat de la spitalul unde fusese îngrijit în ultimele luni la un centru de îngrijiri paliative, unde aparatele care îl țineau în viață au fost oprite.

Părinții lui Charlie au dat publicității un video cu imagini din viața "frumosului lor băiețel"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » IMAGINI care te vor înduioșa până la lacrimi! Povestea lui Charlie Gard, a 16-a persoană din lume diagnosticată cu sindromul epuizării AND-ului mitocondrial (VIDEO)