Antena Meniu Search
x

FINAL DE DRUM pentru Charlie! Bebeluşul britanic bolnav de o maladie rară, căruia medicii i-au refuzat un tratament experimental, a murit

Charlie Gard, bebeluşul britanic în vârstă de 11 luni, diagnosticat la doar o lună cu o maladie genetică neurodegenerativă, a murit, a anunțat un purtător de cuvânt al familiei.

de Paula Ruşanu

la 29.07.2017, 17:43

Charlie Gard, bebeluşul britanic în vârstă de 11 luni, diagnosticat la doar o lună cu o maladie genetică neurodegenerativă, a murit, a anunțat un purtător de cuvânt al familiei.

Aflat în mijlocul unei controverse juridice, bebelușul a fost mutat de la spitalul unde fusese îngrijit în ultimele luni la un centru de îngrijiri paliative, unde aparatele care îl țineau în viață au fost oprite.

Charlie suferea de o boală genetică extrem de rară care împiedica energia să ajungă la celule. El nu vedea, nu auzea, nu scoatea niciun sunet, nu se mişca, nu înghițea şi nici nu plângea. 

Boala de care suferea se numea sindromul epuizării ADN-ului mitocondrial.

Pe acelaşi subiect

Înalta Curte de la Londra a decis, în aprilie, oprirea menţinerii în viaţă a bebeluşului, considerand ca nu este în interesul copilului ca îngrijirile să fie prelungite. Această decizie, care urma recomandarea spitalului, a fost ulterior confirmată de Curtea de Apel, Curtea Supremă, iar apoi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pe 27 iunie.

În aceasta saptămână, Înalta Curte de la Londra urma să hotărască dacă să confirme sau nu decizia din aprilie, însă parintii lui Charlie au anunțat, luni, că renunţă la procedura judiciară prin care voiau să-l menţină în viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » FINAL DE DRUM pentru Charlie! Bebeluşul britanic bolnav de o maladie rară, căruia medicii i-au refuzat un tratament experimental, a murit