Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbat despăgubit cu 10 milioane de dolari, după 28 de ani de închisoare: ”Nu există cuvinte care să exprime ce mi-a fost luat”

Un bărbat care a fost încarcerat timp de 28 de ani, după ce a fost condamnat pe nedrept pentru o crimă din 1991, a primit despăgubiri de aproape 10 milioane de dolari, după eliberarea sa din închisoare.

de Ana Maria Ghiarasim

la 03.01.2021 , 18:01

Bărbat despăgubit cu 10 milioane de dolari, după ce a fost închis 28 de ani pe nedrept Bărbat despăgubit cu 10 milioane de dolari, după ce a fost închis 28 de ani pe nedrept - Profimedia Images
  • Chester Hollman a petrecut 28 de ani în închisoare, după ce a fost condamnat pentru o crimă pe care nu a făcut-o.

Chester Hollman III avea 21 de ani când a fost acuzat de uciderea unui student de la Universitatea din Pennsylvania, în timpul unui jaf, în 1991.

În iulie 2019, un judecător a ordonat eliberarea sa din închisoare, declarând că polițiștii și procurorii au construit dosarul de crimă pe baza unor dovezi inventate de la oameni forțați să se prezinte ca martori.

Bărbatul a fost condamnat pe nedrept, cu probe fabricate

Articolul continuă după reclamă

Judecătorul a mai spus atunci că anchetatorii au ascuns dovezi prețioase, care ar fi putut să-i conducă spre adevărații criminali. 

În momentul exonerării sale, procurorul adjunct, Patricia Cummings, a declarat instanței: „Îmi cer scuze față de Chester Hollman. Îmi cer scuze pentru că i s-a greșit și, prin felul în care l-am dezamăgit, am dezamăgit întreaga comunitate a orașului Philadelphia”, a spus ea, potrivit ladbible.com.

Chester Hollman nu este un caz singular, luna trecută fiind încheiate mai multe astfel de procese care au drept principală cauză conduita necorespunzătoare a poliției din Philadelphia de la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90.

Vorbind despre decizia care l-a îmbogățit cu 9,8 milioane de dolari, Chester Hollman a spus că marchează începutul unei noi vieți pentru el.

Chester Hollman: "Nu există cuvinte care să exprime ceea ce mi-a fost luat. Dar această despăgubire închide un capitol dificil din viața mea, iar eu și familia mea putem să o luăm de la capăt”.

Povestea lui Hollman apare în seria Netflix The Innocence Files

Povestea incredibilă a lui Chester Hollman a făcut parte dintr-o serie lansată de Netflix anul trecut, numită The Innocence Files.

Seria documentează unele dintre cele mai fascinante aspecte ale crimelor, explorând „erori judiciare“, care au loc atunci când oamenii sunt condamnați pe nedrept de o crimă care nu a comis-o .

Documentarul din nouă părți se concentrează pe opt cazuri de condamnare ilicită, analizând cazurile lui Chester Hollman III, Kenneth Wyniemko, Alfred Dewayne Brown, Thomas Haynesworth, Franky Carrillo, Levon Brooks, Kennedy Brewer și Keith Harward.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Bărbat despăgubit cu 10 milioane de dolari, după 28 de ani de închisoare: ”Nu există cuvinte care să exprime ce mi-a fost luat”