Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bătrânică, în lacrimi, a refuzat să-şi părăsească locuinţa în flăcări, fără cenuşa soţului, după ce casa a ars din temelii, în Anglia

O bunică de 85 de ani a rămas pe drumuri, după ce casa în care îşi ducea bătrâneţile a fost cuprinsă de flăcări. Femeia nu a vrut să plece din casă fără cenuşa soţului ei, decedat în luna septembrie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.03.2021, 13:39

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Focul ar fi pornit după ce bătrâna, Mariana Wynne a pulverizat odorizant de aer în camera de zi, intrând în contact cu o scurgere de gaze de la aragazul folosit pentru a face căldură în casă. În doar câteva secunde a fost provocată explozia care a lăsat-o pe femeie pe drumuri. Geamurile s-au spart, uşile au fost scoase din balamale de suflul puternic, lăsând fumul gros să acapareze întreaga proprietate. Incidentul a avut loc pe 19 martie 2021.

Bătrâna a fost salvată de doi vecini

Flăcările i-au devastat rapid casa, dar bătrâna de 85 de ani din Liverpool, Anglia, a refuzat să plece fără rămășițele soțului ei. Marina s-a adăpostit în bucătărie, unde doi vecini, care treceau cu mașina prin zonă chiar atunci, au văzut flăcările mistuitoare şi i-au sărit în ajutor. Au scos-o din casă, apoi s-au întors pentru a salva cenuşa răposatului soţ.

Pompierii au reuşit să stingă în cele din urmă incendiul, iar Marina a fost dusă la spitalul Aintree. Toată agoniseala de o viaţă a femeii a pierit în infern, lăsând-o pe bătrână pe drumuri. O prietenă de familie apropiată a sărit în ajutor creând o pagină pentru strângeri de fonduri în speranţa că va putea face rost de banii necesari pentru a renova casa.

„Marina a decis să pulverizeze odorizant, dar focul cu gaz era aprins şi o scurgere a declanşat explozia. Avea acolo şi o cutie cu aerosoli care a luat focul, flăcările s-au extins rapid. Ea a încercat să stingă focul, a intrat în bucătărie şi a luat pahare cu apă pe care să le arunce, dar apoi şi-a dat seama că este prea copleşitor, aşa că a rămas lângă uşa bucătăriei până ce doi flăcăi au intratt şi au scos-o afară” a povestit nora ei, Suzannah Wynne.

Suzannah a spus că cei doi bărbați care au salvat-o pe Marina erau vecinii ei care se aflau întâmplător în apropiere în acel moment. Casa nu fusese de multă vreme recondiţionată, mai ales că Ted, soţul acesteia, murise în septembrie, iar ea rămăsese singură. Incendiul i-a mistuit casa, distrugându-i toate bunurile, inclusiv fotografiile de familie, potrivit Mirror.

Nu le putem mulțumi suficient, ei i-au salvat viața. Refuza să iasă pentru că voia cenușa soțului ei, plângea. Au scos-o și apoi un flăcău s-a întors în casă și a luat cenușa pentru ea, așa că a intrat de două ori și și-a riscat propria viață. A pierdut totul. Cenușa era pe masă, iar masa era deja scrum. Cenușa este singurul lucru care a supraviețuit, este neobișnuit. Este ca și cum soţul ei era acolo şi îi purta de grijă. A fost foarte supărată şi s-a tot învinuit. Se tot scuză în fața tuturor tot timpul pentru incendiu, pentru cele întâmplate și este cu adevărat șocată de câte persoane s-au unit pentru a o ajuta. Am primit chiar şi o ofertă din partea unui electrician pentru a-i asigura din nou curentul în casă, dar şi un tâmplar, nici măcar nu cunoaștem aceste persoane, au luat legătura cu noi pe Facebook după ce au văzut povestea” a adăugat femeia.

Familia este hotărâtă să îi readucă Marinei bucuria pe chip reparându-i locuinţa, astfel încât să se poată muta înapoi cât mai curând posibil. Din cauza dizabilităților sale, Suzannah a adăugat că bătrânica de 85 de ani are nevoie de o casă care să îi permită să se mişte uşor. Până în momentul în care reparaţiile vor fi terminate, un spital din apropiere o va ţine internată. Până acum a fost strânsă suma de 3.225 de lire sterline, iar o parte dintre oameni şi-au oferit serviciile gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bătrânică, în lacrimi, a refuzat să-şi părăsească locuinţa în flăcări, fără cenuşa soţului, după ce casa a ars din temelii, în Anglia