Antena Meniu Search
x

Beijing: SUA să nu subestimeze determinarea Chinei de a menține suveranitatea asupra Taiwanului

Beijingul a avertizat, marţi seară, Washingtonul să nu subestimeze determinarea Chinei de menţinere a suveranităţii asupra Taiwanului, în contextul tensiunilor generate de vizitele efectuate la Taipei de membri ai Congresului, inclusiv de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 22:23

China Taiwan
Beijing: SUA să nu subestimeze determinarea Chinei de a menține suveranitatea asupra Taiwanului - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Qin Gang, ambasadorul Chinei în Statele Unite, a respins marţi seară argumentaţia Washingtonului că membrii Congresului acţionează separat de Preşedinţie. Qin Gang a afirmat că vizitele efectuate în Taiwan de Nancy Pelosi şi de alţi membri ai Congresului american încalcă acordurile dintre Washington şi Beijing.

"Gestionăm efectele grave ale vizitei lui Pelosi. Statele Unite nu trebuie să subestimeze atitudinea puternică, determinarea şi capacitatea Guvernului chinez şi a poporului de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială", a declarat Qin Gang, citat de agenţia Bloomberg.

Chinezii, "frustrați și nemulțumiți" de vizita membrilor Congresului SUA în Taiwan

"În ultimele decenii, China s-a opus vizitelor membrilor Congresului în Taiwan întrucât noi credem că încalcă principiul «o singură Chină». Congresul este parte a sistemului de guvernare din SUA, nu este o ramură independentă şi necontrolabilă. Congresul este obligat să respecte linia de politică externă a Statelor Unite. De aceea, ne simţim foarte frustaţi şi nemulţumiţi de vizita senatorului Edward Markey în Taiwan. Este provocatoare şi nu este utilă", a subliniat ambasadorul Chinei, potrivit MEDIAFAX.

China a organizat cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita la Taipei efectuată de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington. În plus, Beijingul a semnalat că manevrele militare în jurul Taiwanului vor deveni o rutină.

Administraţia de la Washington a subliniat în mai multe rânduri că, în contextul separaţiei puterilor, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, ia propriile decizii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Beijing: SUA să nu subestimeze determinarea Chinei de a menține suveranitatea asupra Taiwanului