Antena Meniu Search
x

China anunță noi exerciții militare în apropierea Taiwanului, la doar o zi după încheierea celor mai mari manevre din istoria sa

Armata chineză a anunțat luni noi exerciții militare în apele și spațiul aerian din jurul Taiwanului, asta la doar o zi după încheierea celor mai mari exerciții din istoria țării, o formă de răspuns împotriva vizitei de săptămâna trecută la Taipei făcută de Nancy Pelosi, notează Reuters.

de Adrian Popovici

la 08.08.2022, 17:53

China anunță noi exerciții militare
Escaladarea tensiunii în regiune a început odată cu anunțul vizitei unei delegații conduse de Nancy Pelosi în Taiwan - Profimedia

Comandamentul de Est al Chinei a declarat că va efectua exerciții comune care se vor concentra pe operațiuni anti-submarine și de asalt maritim, confirmând temerile unor analiști de securitate și diplomație că Beijingul va continua să mențină presiunea asupra apărării Taiwanului.

Ministerul de Externe al Taiwanului a condamnat anunțul, declarând că Beijingul a creat în mod deliberat crize. În plus, acesta a cerut oficialilor chinezi să-și oprească acțiunile militare și "să se retragă de la graniță".

"În fața intimidării militare create de China, Taiwanul nu se va teme și nu va da înapoi și își va apăra mai ferm suveranitatea, securitatea națională și modul de viață liber și democratic", a declarat ministerul într-un comunicat.

China, nemulțumită de vizita făcută de Nancy Pelosi pe insulă

Pe acelaşi subiect

Vizita făcută de Nancy Pelosi în Taiwan săptămâna trecută a înfuriat conducerea de la Beijing, care consideră insula autonomă ca fiind parte a teritoriului său. Din această cauză a răspuns cu lansări de rachete balistice deasupra Taipeiului pentru prima dată, precum și la închiderea unor linii de dialog cu Washingtonul.

Vizita făcută de Nancy Pelosi în Taiwan săptămâna trecută a înfuriat conducerea de la Beijing, care consideră insula autonomă ca fiind parte a teritoriului său. Din această cauză a recurs la lansări de rachete balistice deasupra Taipeiului pentru prima dată, precum și la închiderea unor linii de dialog cu Washingtonul.

Cu puțin timp înainte de anunțarea celor mai recente exerciții, președintele taiwanez Tsai Ing-wen s-a întâlnit cu Ralph Gonsalves, Prim-ministru din Sfântul Vicențiu și Grenadine, spunându-i că a fost mișcată de hotărârea sa de a călători, în ciuda presiunii militare a Chinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China anunță noi exerciții militare în apropierea Taiwanului, la doar o zi după încheierea celor mai mari manevre din istoria sa