Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin acuză: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan este o strategie pentru a destabiliza lumea

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' şi în regiunea Asia-Pacific, scrie Agerpres. Liderul de la Kremlin s-a referit și la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, spunând că a fost ''o provocare planificată minuţios, o strategie de a destabiliza regiunea''.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 13:30

Vladimir Putin acuză: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan este o strategie pentru a destabiliza lumea
Vladimir Putin acuză: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan este o strategie pentru a destabiliza lumea - Profimedia Images

În mesajul transmis participanţilor la Conferinţa internaţională privind securitatea de la Moscova, şeful statului rus a spus că Statele Unite încearcă să ''prelungească'' conflictul din Ucraina.

''Situaţia din Ucraina demonstrează că Statele Unite caută să prelungească acest conflict. Ele acţionează în aceeaşi manieră alimentând potenţialul de conflicte în Asia, în Africa, în America Latină'', a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite şi Occidentul că transformă populaţia Ucrainei în carne de tun, deoarece au nevoie de conflicte pentru a-şi "păstra hegemonia", relatează EFE şi TASS.

''Pentru a-şi păstra hegemonia, au nevoie de conflicte. Tocmai din acest motiv au pregătit rolul de carne de tun pentru poporul ucrainean'', a spus el în mesajul video adresat participanţilor la cea de-a 10-a Conferinţă internaţională privind securitatea, de la Moscova.

Pe acelaşi subiect

Putin: Vizita lui Nancy Pelosi, o strategie pentru a destabiliza situația din regiune

Vladimir Putin s-a referit şi la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, efectuată la începutul acestei luni, spunând că a fost ''o provocare planificată minuţios''.

''Aventura americană cu privire la Taiwan nu este doar o simplă călătorie a unei politiciene iresponsabile, ci este parte a unei strategii intenţionate şi conştiente vizând să destabilizeze şi să facă haotică situaţia din regiune şi din lume. Este o demonstraţie insolentă a lipsei lor de respect faţă de obligaţiile lor internaţionale şi faţă de suveranitatea altor ţări'', accentuat liderul rus.

Relaţiile între SUA şi Rusia cunosc o perioadă de tensiuni fără precedent. Vizată de o serie de sancţiuni occidentale grele din cauza conflictului ucrainean, Moscova încearcă să-şi consolideze relaţiile cu ţările din Africa şi Asia.

Rusia deja calificase drept o ''provocare'' vizita de la începutul lui august a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, care a provocat iritarea Chinei, apreciind că Beijingul are dreptul de a lua ''măsurile necesare pentru protejarea suveranităţii sale''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin acuză: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan este o strategie pentru a destabiliza lumea