Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bilanţ negru în Filipine, după taifunul Rai. 208 oameni au murit, 239 au fost grav răniţi, iar alţi 52 sunt dispăruţi

Bilanţul taifunului Rai a fost revizuit în creştere la 208 morţi în Filipine, a anunţat luni poliţia filipineză, acest fenomen natural devenind astfel unul dintre cele mai sângeroase din ultimii ani în această ţară, relatează AFP.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.12.2021, 12:09

  • Bilanţ negru în Filipine, după taifunul Rai. Peste 208 oameni şi-au pierdut viaţa, 239 au fost grav răniţi, iar alţi 52 sunt dispăruţi

Peste 200 de morţi în urma taifunului Rai

Peste 208 persoane şi-au pierdut viaţa în urma dezastrului produs de taifunul Rai, în Filipine. Alte cel puţin 239 de persoane au fost rănite, iar 52 au fost date dispărute, după ce taifunul a făcut ravagii în sudul şi centrul ţării, precizează poliţia.

Peste 300.000 de persoane au fugit de acasă joi, când taifunul a ajuns în centrul ţării, relatează BBC. ONU spune că aproximativ 13 milioane de oameni ar putea fi afectați. Filiala filipineză a Crucii Roşii a raportat un „carnagiu” în zonele de coastă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Furtuna a smuls acoperişuri, a dezrădăcinat copaci, a dărâmat stâlpii de tensiune şi a demolat sute de case de lemn. Satele au fost înghiţite de ape, reamintind de „super-taifunul” Haiyan care a lovit arhipelagul în 2013.

Președintele Rodrigo Duterte a spus că va merge în zonele afectate pentru a vedea amploarea pagubelor şi pentru a-şi da seama cum vor face faţă dezastrului. El a menţionat că banii cheltuiţi în ceea ce priveşte Covid-19 au epuizat deja bugetul din acest an.

„Nu sunt atât de îngrijorat de daunele aduse clădirilor”, a spus Duterte într-un comunicat oficial. “Frica mea este dacă ar muri mulţi oameni. Vreau să merg acolo să văd cu ochii mei”, i-a spus el lui Ricardo Jalad, subsecretar la agenția de dezastre naturale.

Jalad a declarat că numărul morților a fost preliminar și că așteaptă informații de la unitățile provinciale înainte de a se putea face o evaluare completă a pagubelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Bilanţ negru în Filipine, după taifunul Rai. 208 oameni au murit, 239 au fost grav răniţi, iar alţi 52 sunt dispăruţi