Antena Meniu Search
x

Video 200.000 de oameni evacuați din calea unui super-taifun, care a lovit cu 270 de kilometri pe oră în Filipine

Aproape 200 de mii de locuitori din Filipine au fost evacuaţi din calea unui aşa-numit super-taifun, care a lovit ieri insulele din sud-estul arhipelagului. Rafalele de vânt, care au atins 270 de kilometri pe oră, au distrus acoperişuri şi au doborât copaci şi stâlpi de electricitate. 

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 10:08

Vezi și

Ploile extrem de abundente, dezlănţuite încă de acum o săptămână, au provocat inundaţii de amploare. Salvatorii au fost uneori nevoiţi să intre în apă până la piept, în ajutorul oamenilor care nu fuseseră evacuaţi. Până acum nu s-au semnalat victime, dar mii de localităţi sunt ameninţate de taifun. Iar adăposturile pentru cei evacuaţi, unde distanţarea este greu de păstrat, pot deveni focare de covid.

Taifunul urmează să traverseze Filipinele de la est la vest în zillele următoare

Rai este un taifun foarte întârziat în acest sezon. Majoritatea ciclonilor tropicali de la Oceanul Pacific se formează din iulie în octombrie. Acest taifun urmează să traverseze Filipinele de la est la vest în zillele următoare, şi anume insulele Mindanao şi Palawan, iar apoi să se îndrepte, la Marea Chinei de Sud, către Vietnam. 

Filipinele, considerate una dintre cele mai vulnerabile ţări la încălzirea globală, sunt afectate anual de aproximativ 20 de taifunuri, care seamănă adesea distrugerea şi afectează locuitori, recolte şi infrastructuri în regiuni sărace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 200.000 de oameni evacuați din calea unui super-taifun, care a lovit cu 270 de kilometri pe oră în Filipine