Antena Meniu Search
x

Brațul egiptean al organizației Statul Islamic revendică atacul sinucigaș de joi din peninsula Sinai

Gruparea jihadistă egipteană Ansar Beit Al-Maqdess, care s-a raliat organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a revendicat vineri o serie de atacuri sângeroase comise joi în instabila peninsulă Sinai

Gruparea jihadistă egipteană Ansar Beit Al-Maqdess, care s-a raliat organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a revendicat vineri o serie de atacuri sângeroase comise joi în instabila peninsulă Sinai

Jihadiști echipați cu arme automate și lansatoare de rachete au atacat cinci posturi de control rutier al armatei egiptene, omorând 15 soldați și 2 civili, potrivit surselor medicale. Este vorba de unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimele luni îndreptate împotriva armatei egiptene.

'Leii Provinciei Sinai' al lansat joi, în zori, atacuri simultane împotriva mai multor posturi de control de pe drumul ce duce spre Rafah Al-Arich', capitala provinciei Nord-Sinai, anunță un comunicat al grupului, difuzat pe Twitter.

Ansar Beit Al-Maqdess (Partizanii Ierusalimului în arabă) și-a schimbat numele în 'Provincia Sinai' după ce a jurat credință SI și afirmă că vrea să stabilească în Sinai o 'provincie a califatului' proclamat de SI în Irak și Siria.

În comunicatul său, gruparea asigură că toți jihadiștii care au participat la acest atac 's-au întors vii și nevătămați', însă armata egipteană a afirmat că a ucis 15 bărbați în schimbul de focuri.

Jihadiștii își multiplică atacurile ucigașe împotriva armatei și poliției din nordul peninsulei Sinai, care se învecinează cu Israelul și cu teritoriul palestinian din Fâșia Gaza.

Ei asigură că atacă forțele de securitate egiptene ca răspuns la sângeroasele represalii care s-a abătut asupra susținătorilor președintelui islamist Mohamed Morsi, după destituirea acestuia de către armată, în iunie 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Brațul egiptean al organizației Statul Islamic revendică atacul sinucigaș de joi din peninsula Sinai