Antena Meniu Search
x

Video Record negru în Brazilia: 100.000 de oameni infectaţi cu COVID într-o singură zi

Record negru în Brazilia, unde s-au înregistrat peste 100.000 de noi infectări într-o singură zi. Cu o zi înainte, Brazilia devenise a doua ţară, după Statele Unite, cu peste 300.000 de decese provocate de Covid-19.

de Redactia Observator

la 27.03.2021, 08:42

Vezi și

Răspândirea "tulpinii braziliene", mai contagioase, dar şi întârzierea vaccinării şi lipsa de coordonare sunt cauzele creşterii explozive a contaminărilor.

Preşedintele ţării Jair Bolsonaro este aspru criticat pentru că a pus la îndoială măsurile de protecţie şi utilitatea vaccinurilor. El promite acum să grăbească imunizarea populaţiei, dar atitudinea sa nu a rămas fără urmări. La Rio de Janeiro, zeci de persoane au manifestat împotriva carantinei impuse de primărie în zilele Paştelui catolic. 

Preşedintele Bolsonaro: Foarte curând, ne vom relua vieţile normale

Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga. El l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele a minimalizat în repretate rânduri criza sanitară, s-a arătat neîncrezător în vaccinuri şi s-a opus măsurilor restrictive luate la nivel de state braziliene. În discursul său de câteva minute, Bolsonaro şi-a apărat reacţia la epidemie, susţinând că, prin refuzul restricţiilor, precum carantina, a încercat să protejeze locurile de muncă şi să evite „haosul economic”.

„Vreau să reasigur poporul brazilian şi să îi aduc la cunoştinţă că vaccinurile sunt asigurate”, a spus el. Preşedintele populist de extremă drapta a fost acuzat în mai multe rânduri că subminează eforturile de vaccinare, dând asigurări că nu se va imuniza, şi că nu a reuşit să achiziţioneze suficiente doze pentru întreaga ţară.

Bolsonaro a dat vina pentru actuala criză din ţară pe varianta P1 a coronavirusului, care a apărut la finalul anului trecut în Amazonia.

„Foarte curând, ne vom relua vieţile normale. Suntem neobosiţi în lupta împotrova coronavirusului - aceasta este misiunea noastră şi o vom îndeplini”, a adăugat Bolsonaro.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA, cu peste 12,1 milioane de contaminări şi aproximativ 300.000 de decese asociate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Record negru în Brazilia: 100.000 de oameni infectaţi cu COVID într-o singură zi