Video

Record negru în Brazilia: 100.000 de oameni infectaţi cu COVID într-o singură zi

De Redactia Observator.
Publicat: 27.03.2021, 08:40.
Actualizat: 27.03.2021, 08:42

Record negru în Brazilia, unde s-au înregistrat peste 100.000 de noi infectări într-o singură zi. Cu o zi înainte, Brazilia devenise a doua ţară, după Statele Unite, cu peste 300.000 de decese provocate de Covid-19.

Răspândirea "tulpinii braziliene", mai contagioase, dar şi întârzierea vaccinării şi lipsa de coordonare sunt cauzele creşterii explozive a contaminărilor.

Preşedintele ţării Jair Bolsonaro este aspru criticat pentru că a pus la îndoială măsurile de protecţie şi utilitatea vaccinurilor. El promite acum să grăbească imunizarea populaţiei, dar atitudinea sa nu a rămas fără urmări. La Rio de Janeiro, zeci de persoane au manifestat împotriva carantinei impuse de primărie în zilele Paştelui catolic.

Preşedintele Bolsonaro: Foarte curând, ne vom relua vieţile normale

Citește și:

Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga. El l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

Preşedintele a minimalizat în repretate rânduri criza sanitară, s-a arătat neîncrezător în vaccinuri şi s-a opus măsurilor restrictive luate la nivel de state braziliene. În discursul său de câteva minute, Bolsonaro şi-a apărat reacţia la epidemie, susţinând că, prin refuzul restricţiilor, precum carantina, a încercat să protejeze locurile de muncă şi să evite „haosul economic”.

„Vreau să reasigur poporul brazilian şi să îi aduc la cunoştinţă că vaccinurile sunt asigurate”, a spus el. Preşedintele populist de extremă drapta a fost acuzat în mai multe rânduri că subminează eforturile de vaccinare, dând asigurări că nu se va imuniza, şi că nu a reuşit să achiziţioneze suficiente doze pentru întreaga ţară.

Bolsonaro a dat vina pentru actuala criză din ţară pe varianta P1 a coronavirusului, care a apărut la finalul anului trecut în Amazonia.

„Foarte curând, ne vom relua vieţile normale. Suntem neobosiţi în lupta împotrova coronavirusului - aceasta este misiunea noastră şi o vom îndeplini”, a adăugat Bolsonaro.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA, cu peste 12,1 milioane de contaminări şi aproximativ 300.000 de decese asociate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.