Antena Meniu Search
x

BREXIT, răsturnare MAJORĂ de situaţie! Germania face un ANUNŢ SURPRIZĂ (VIDEO)

Într-un interviu acordat Bloomberg, ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că Uniuniunea Europeană așteaptă Marea Britanie înapoi, cu braţele deschise.

Într-un interviu acordat Bloomberg, ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că Uniuniunea Europeană așteaptă Marea Britanie înapoi, cu braţele deschise.

"Dacă britanicii ar decide că nu mai vor să părăsească spaţiul comunitar, depinde de guvernul Britanic să ia propriile decizii legate de Brexit", a spus Schaeuble.

Wolfgang Schaeuble a dezvăluit pentru Bloomberg că a discutat cu omologul său britanic, Philip Hammond, chiar a doua zi după vot. Discuția însă nu i s-a părut concluzivă demnitarului german, care așteaptă să vadă ce se va întâmpla în perioada imediat următoare.

"Dacă vor să se răzgândească, vor găsi uşi deschise", a declarat Wolfgang Schaeuble.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În opinia lui Schaeuble, nu este fireşte foarte probabil ca Londra să renunţe la părăsirea familiei europene. Dar alegerea unui preşedinte proeuropean în Franţa şi votul tinerilor britanici în favoarea Partidului Laburist la scrutinul legislativ pe 8 iunie arată că Uniunea Europeană are un viitor, a estimat el. 

Înfrângerea electorală usturătoare suferită de premierul conservator Theresa May, care a pierdut majoritatea absolută în parlament, alimentează speculaţiile potrivit cărora ea va trebui să-şi tempereze demersul în negocierile cu Bruxellesul privind ieşirea din UE. Unii spun că ei îi va fi greu să se menţină la conducerea executivului, conform agerpres.ro. 

Britanicii au decis în iunie 2016 prin referendum ieşirea ţării lor din UE. La sfârşitul lui aprilie 2017, un sondaj YouGov publicat în cotidianul The Times arăta că o majoritate dintre ei regretă, pentru prima dată, acest rezultat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » BREXIT, răsturnare MAJORĂ de situaţie! Germania face un ANUNŢ SURPRIZĂ (VIDEO)