Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bunica de 71 de ani care petrece 20 de ore la sală şi poate ridica greutăţi de aproape 115 kg: „Mă simt mai bine ca acum 30 de ani”

O bunică care a devenit campioană internaţională la ridicat greutăţi la vârsta de 60 de ani spune că arată şi se simte mai bine decât acum 30 de ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.05.2021, 15:59

Mary Duffy, în vârstă de 71 de ani, din Trumbull, Connecticut, a început să îşi lucreze muşchii la vârsta de 59 de ani, după o perioadă în care se îngrăşase mult, după decesul mamei sale în 2007. În decurs de un an a slăbit mai bine de 50 de kilograme.

Şi-a descoperit pasiunea destul de repede, iar acum îşi petrece aproximativ 20 de ore pe săptămână la sală, trăgând de fiare şi are mai mult de 30 de recorduri naţionale şi mondiale.

În ciuda faptului că i s-a spus că este „prea bătrână” pentru a-şi lucra muşchii la sală, bunica deține recorduri mondiale la haltere cu greutăţi de peste 115 kg, precum și pentru bara de 60 de kilograme și ridicări de 80 de kilograme.

„Am început să merg cu seriozitate la sală în urmă cu 10 ani, când mi-am dat seama că mă îngrăşasem prea mult, îmi amintesc că m-a lovit realitatea când m-am uitat în oglindă și m-am gândit ‘Nu sunt eu’. Am slăbit rapid și mi-am dat seama că...cu cât mă antrenam mai mult, cu atât mă bucuram mai mult - și așa a fost de atunci. Am 71 de ani, dar sunt mai bine ca niciodată. Arăt și mă simt mai bine acum decât atunci când aveam 40 de ani. Într-adevăr, oamenii îmi spun că sunt prea bătrână pentru asta, dar motto-ul meu este ‘Nu poți întoarce ceasul, dar tu te poţi întoarce’. Uneori mă întreb ‘De ce fac asta?’, dar comentariile negative sunt depășite de comentariile pozitive ale oamenilor care îmi spun că îi inspir, asta mă menține. Nu sunt orice bătrână de 70 de ani şi nu am intenţia să renunţ acum” a spus bătrâna.

De la hobby la pasiune

Mary, pensionară, obişnuia să mai meargă din când în când la sală în tinereţe, dar nu a început să ia sportul în serios până la 60 de ani, când mama ei a murit.

După decesul acesteia, bătrâna a trecut printr-o perioadă dificilă în care a simţit că nu îşi găseşte locul. Ajungese la 80 de kilograme şi nu se mai simţea confortabilă în pielea ei.

„M-am uitat în oglindă și am văzut cât de mare devenisem - a fost un moment în care mi-am dat seama că trebuie să fac o schimbare. Refuzam să las acea imagine să mă reprezinte pe mine aşa că mi-am făcut abonament la sală”, a continuat Mary.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un an a slăbit aproape 50 de kilograme, iar antrenorul său personal, Bobby Calabrese, i-a sugerat să se apuce să ridice greutăţi, potrivit Daily Mail.

Mary s-a îndrăgostit de ridicarea greutăţilor şi a început apoi să participe la competiţii internaţionale, acumulând peste 30 de recorduri naţionale la categoria ei de vârstă şi greutate. Este fericită pentru decizia de a se apuca de sală şi se declară mai fericită ca niciodată.

În ciuda comentariilor negative care-i spun că nu este o activitate pentru vârsta ei, bunica ţine capul sus, asigurându-i pe toţi că nu va renunţa la pasiunea ei: „Nu vreau să arăt ca oricare altă bunică de 70 de ani pentru că nu sunt o astfel de bunică. Nu voi renunţa niciodată la ridicarea de greutăţi. Chiar dacă nu voi mai concura, voi continua să mă antrenez și să mă mențin în formă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bunica de 71 de ani care petrece 20 de ore la sală şi poate ridica greutăţi de aproape 115 kg: „Mă simt mai bine ca acum 30 de ani”