Antena Meniu Search
x

Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie din cauza apariţiei unei noi tulpini de coronavirus

Canada a decis să suspendarea pentru 72 de ore zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie, din cauza apariţiei în ţară a unei noi tulpini de coronavirus.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.12.2020, 09:37

Aeroport
Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie din cauza apariţiei unei noi tulpini de coronavirus - Profimedia
  • Decizia nu se aplică zborurilor cargo.
  • Mai multe ţări europene au suspendat temporar zborurile.

Din primele date obţinute se pare că noua tulpină de coronavirus dezvoltată în Marea Britanie ar putea fi mai infecţioasă.

"Ţinând cont de numărul ridicat de cazuri înregistrate cu o tulpină nouă de Covid-19 în anumite regiuni din Marea Britanie, am decis să suspendăm intrarea în Canada a tuturor zborurilor de pasageri comerciali şi privaţi dinspre Marea Britanie şi timp de 72 de ore, începând de la miezul nopţii (5.00 GMT, luni)", a declarat Agenţia de sănătate publică din Canada într-un comunicat de presă. 

"Tulpina detectată în Marea Britanie ar putea fi mai infecţioasă, nimic nu dovedeşte până acum că mutaţiile influenţează gravitatea simptomelor, reacţia imunitară sau eficienţa vaccinurilor" a mai adăugat Agenţia.

Decizia nu se aplică zborurilor cargo sau în cazurile în care o aeronavă trebuie să aterizeze din motive de siguranţă. 

Ţările europene care au suspendat zborurile dinspre Marea Britanie

Agenţia de sănătate publică precizează de asemenea că pasagerii sosiţi duminică în Canada dinspre Marea Britanie vor trebui să se supună unor "măsuri crescute, în special o verificare amănunţită a planului lor de carantină".                

Pasagerii sosiţi recent din Marea Britanie vor primi noi instrucţiuni din partea Guvernului Canadei, precizează Health Canada, ţinând cont de faptul că măsurile în vigoare din martie impun călătorilor care sosesc în Canada plasarea în carantină pentru 14 zile. 

Mai multe ţări europene, între care România, Italia, Germania, Franţa, Belgia, Olanda sau Irlanda au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, potrivit news.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Canada suspendă zborurile dinspre Marea Britanie din cauza apariţiei unei noi tulpini de coronavirus