Antena Meniu Search
x

Cântăreaţa Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani. Artista era internată într-un spital din Franţa

Celebra cântăreaţă franceză Linda de Suza a murit miercuri, la vârsta de 74 de ani, într-un spital din regiunea Normandia, unde era internată din cauza unei insuficienţe respiratorii, fiind totodată confirmată pozitiv cu infecţie Covid-19, potrivit agentului său, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 13:37

Linda de Suza
Linda de Suza a murit la 74 de ani - Profimedia

Populara cântăreaţă franceză de origine portugheză Linda de Suza a murit miercuri într-un spital din Gisors, un oraş din regiunea Normandia, unde a fost internată din cauza "unei insuficienţe respiratorii, fiind totodată pozitivă la Covid-19", a anunţat agentul ei, relatează AFP.

"Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza", a declarat agentul de presă Fabien Lecoeuvre într-un comunicat. Artista fusese transferată la spitalul din Giros "foarte devreme chiar în această dimineaţă", pentru "insuficienţă respiratorie, fiind totodată pozitivă la Covid-19", a adăugat el.

Foarte populară în Franţa în anii 1980, Linsa de Suza a emoţionat opinia publică atunci când a povestit felul în care a trecut fraudulos frontiera franceză alături de fiul ei, având asupra ei doar "o valiză din carton". Cântăreaţa a descris acea experienţă şi în cartea "La Valise de carton", lansată în 1984 şi care s-a vândut în 2 milioane de copii.

Linda de Suza, considerată "regina programelor de varietăţi"

Pe acelaşi subiect

Considerată regina programelor de varietăţi, Linda de Suza, al cărei nume real a fost Teolinda Joaquinna de Sousa Lanca, s-a născut pe 22 februarie 1948 la Beringel, în sudul Portugaliei.

A fost nevoită să fugă de "o familie tiranică" în foarte conservatoarea Portugalie din epoca dictatorului Salazar, unde tinerele devenite mame fără să fie căsătorite, aşa cum a fost cazul ei, nu erau acceptate în societate.

Alternând între muzica franceză de varietăţi şi acordurile portugheze, Linda de Suza a vândut, majoritar în Franţa, milioane de discuri de-a lungul carierei sale. A susţinut cu casa închisă două serii de concerte la Sala Olympia din Paris în 1983 şi 1984, apărând apoi în multe emisiuni TV pentru a-şi promova autobiografia, uneori alături de fiul ei, Joao Carlos.

Ultimele ei apariţii pe scenă s-au produs în intervalul 2015-2017, când a susţinut turneul intitulat "Age Tendre". Lansat în 2015, discul "Mes 40 chansons d'or" al cântăreţei Linda de Suza a fost reeditat în noiembrie de Marianne Melodie, o casă de discuri dedicată patrimoniului cântecului francofon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cântăreaţa Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani. Artista era internată într-un spital din Franţa