Antena Meniu Search
x

Scene apocaliptice la metroul din New York, în urma inundațiilor catastrofale. Opt oameni au murit din cauza viiturilor

Tornade şi inundaţii istorice pe coasta de Est a Statelor Unite după furtuna tropicală Ida. În New York şi New Jersey a fost declarată stare de urgenţă şi cel puţin opt oameni şi-au pierdut viaţa. Pentru New York City este prima alertă de inundaţii din istorie. În cel mai mare oraş american, apele s-au revărsat la metrou, pe străzi şi în casele oamenilor. 

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 13:19

Vezi și

Sunt inundaţii istorice în cea mai mare metropolă americană. Potopul a închis metroul, iar zeci de curse de trenuri şi zboruri au fost suspendate sau anulate. Haos a fost şi în traficul rutier. Maşinile au fost luate de ape sub privirile neputincioase ale proprietarilor. 

Localnic: Uite! Dumnezeule! Priveşte acolo. 

Furtuna a adus cantitaţi record de precipitaţii şi în Central Park. Nici în locuinţe, new-yorkezii nu s-au simţit în siguranţă. Viitura a inundat sute de imobile, iar un bărbat a murit după ce un perete al casei a cedat şi a căzut peste el. În total, numai în New York şi New Jersey, ar fi murit 8 oameni. 

Tornade în New Jersey şi Pennsylvania

Pe acelaşi subiect

Inundaţiile apocaliptice s-au produs după o serie de tornade spectaculoase în New Jersey şi Pennsylvania. 

Localnic: Sfinte Sisoe. Ce naiba e asta? 

Rafalele de vânt au depăşit 200 de km/h şi au devastat tot ce le-a stat în cale. Şapte oameni au fost răniţi după ce acoperişul unui oficiu poştal s-a prăbuşit. În Louisiana, unde peste un milion de oameni au fost lăsaţi fără curent electric după trecerea uraganului Ida se citeşte AIDA sunt evaluate pagubele. 

Bel Edwards, guvernatorul statului Louisiana: Am avut noroc pentru că digurile noastre au rezistat, s-au comportat aşa cum trebuiau să o facă. Sunt mai multe zone unde a început să fie reluată alimentarea cu energie electrică.

Casele de asigurări vor avea de plătit aproape 20 de miliarde de dolari pentru reparaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Scene apocaliptice la metroul din New York, în urma inundațiilor catastrofale. Opt oameni au murit din cauza viiturilor