Antena Meniu Search
x

Uraganul Ida a lovit statul Louisiana, cu rafale de vânt de 230km/oră. Aproape un milion de oameni, fără curent electric

Uraganul Ida, una dintre cele mai puternice furtuni din istoria Statelor Unite, a lovit în plin, noaptea trecută, Louisiana. Rafalele de vânt de 230 de kilometri pe oră au spulberat mai multe acoperişuri şi aproape un milion de oameni au rămas fără energie electrică. Cu puţin timp în urmă s-a anunţat că furtuna a făcut prima victimă, un bărbat strivit de un copac doborât. 

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 08:25

Vezi și

Uraganul Ida a atins ţărmul statului Louisiana cu rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră. Chiar şi marele fluviu Mississippi a cedat în faţa uraganului şi şi-a schimbat, pentru o vreme, direcţia. 

Mike Theiss, cercetător: "Ochiul" uraganului este pe cale să ajungă chiar în acest oraş. Folosesc această clădire ca o barieră. dar acum se cutremură toată clădirea. 

Deoarece furtuna s-a intensificat extrem de rapid în Golful Mexic, nu a mai fost timp să se organizeze evacuarea oraşului New Orleans. Localnicii care nu au putut sau nu au dorit să se refugieze în zone mai sigure au fost îndemnaţi să se baricadeze în case. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Este unul din cele mai puternice uragane, cel mai puternic din istoria Louisianei de după 1850. Iar distrugerile vor fi, probabil, imense. 

Pe acelaşi subiect

Ida a lovit Louisiana la 16 ani după uraganul Katrina, urmat de inundaţii cu urmări tragice. De atunci, digurile de protecţie au fost consolidate iar oamenii speră că vor rezista. Dar creşterea apelor nu va putea fi evitată nici acum. 

John Bel Edwards, guvernator: Ca să fiu sincer, dacă ar trebui să ne imaginăm traseul cel mai rău cu putinţă al unui uragan în Louisiana, ar fi ceva foarte, foarte asemănător cu ceea ce vedem acum. 

Pe lângă New Orleans, în calea uraganului se află mari uzine petrochimice şi porturi care pot suferi avarii majore. Efectele economice se fac deja simţite: platformele petroliere din golful Mexic au oprit extracţia şi personalul a fost evacuat. Iar spitalele din regiune sunt deja copleşite de noul val al pandemiei de Covid 19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Uraganul Ida a lovit statul Louisiana, cu rafale de vânt de 230km/oră. Aproape un milion de oameni, fără curent electric