Antena Meniu Search
x

Video Dezastru cumplit în Statele Unite, după uraganul Ida. Doi oameni au murit, după ce o autostradă s-a surpat. Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza incendiilor

Furia naturii trece Statele Unite prin apă şi foc. Uraganul Ida a lăsat în urmă dezastru. Doi oameni au murit şi cel puţin 10 au fost răniţi după ce o autostradă din Mississippi s-a surpat. În vest, însă, incendiile de vegetaţie fac prăpăd. O staţiune turistică extrem de populară din California e sub ameninţarea flăcărilor şi mii de oameni au fost evacuaţi.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 20:05

Vezi și

Oriunde priveşti, flăcări şi fum. Sunt sute de kilometri pătraţi de vegetaţie transformaţi în scrum şi 600 de clădiri distruse. Incediul ameninţă acum staţiunea Lake Tahoe, iar peste 20 de mii de oameni au evacuat localitatea.  

Peste 15 mii de pompieri luptă cu flăcările

Cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri iar unii evacuaţi au aşteptat chiar şi patru ore în trafic. Tahoe este unul dintre cele mai vechi şi mai pure lacuri ale lumii. Anual, este vizitat de peste 15 milioane de turişti. Acum, peisajele spectaculoase sunt acoperite de fum. Peste 15 mii de pompieri luptă cu flăcările, însă temperaturile ridicate şi vântul le fac misiunea imposibilă. 

Brian Newman, căpitan secţie pompieri California: Din cauza fumului nu putem folosi aparate de zbor. Nu au vizibilitatea necesară pentru a putea zbura în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

În Louisiana şi Mississippi, puhoaiele au schimbat vieţile locuitorilor. După trecerea uraganului Ida, peste un milion de oameni nu au alimentare cu energie electrică, iar zeci de localităţi continuă să se afle sub ape. 

Bel Edwards, guvernatorul statului Louisiana: Doar pentru că furtuna a trecut, nu înseamnă că şi pericolul a trecut. Afacerile, magazinele, şcolile nu au fost deschise. 

Văzute din drone, distrugerile sunt de proporţii apocaliptice. Autorităţile estimează însă pierderi de doar 10 miliarde de dolari pentru companiile de asigurări, prin comparaţie cu cele peste 90 de miliarde de după trecerea uraganului Katrina în 2005.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Dezastru cumplit în Statele Unite, după uraganul Ida. Doi oameni au murit, după ce o autostradă s-a surpat. Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza incendiilor