Antena Meniu Search
x

Caz şocant în Italia: vânzător ambulant nigerian, omorât în bătaie în stradă. Martorii au filmat scenele cumplite, dar nimeni nu a intervenit

Alika Ogorchukwu, un bărbat nigerian de 39 de ani a fost atacat în plină zi şi bătut până la moarte de un bărbat de 32 de ani în Civitanova, în regiunea Marche din centrul Italiei, a anunţat poliţia într-o conferinţă de presă, citată de Ansa.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 11:16

Captură video
Caz şocant în Italia: vânzător ambulant nigerian, omorât în bătaie în stradă - Youtube / Corriere della Sera

Scenele cumplite au stârnit indignarea populaţiei, în special pentru că nimeni nu a intervenit să ajute victima. La fel ca mulţi migranţi din sudul Europei, nigerianul vindea mărfuri în stradă vineri după-amiază când a fost lovit brusc, doborât la pământ şi bătut în mod repetat, relatează news.ro. Atacatorul i-a luat şi telefonul mobil. Videoclipul atacului - care a fost difuzat pe scară largă pe site-urile de știri italiene și pe rețelele de socializare - a șocat comunitatea, mulți evidențiind „indiferența” martorilor.

Alika Ogorchukwu era căsătorit şi era tatăl a doi copii. Soția lui, Charity Oriachi, nu și-a putut stăpâni lacrimile în timp ce a povestit presei cum i s-a arătat corpul soțului ei întins pe pământ. Un italian de 32 de ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă și tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în plină zi, în mijlocul unei străzi comerciale aglomerate din centrul oraşului. Imaginile atacului circulă online, unde se aud voci în fundal care cer oprirea atacului.

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni au ieşit în stradă şi cer să se facă dreptate

Faptul că nimeni nu a intervenit în timpul atacului îi şochează pe mulţi italieni, iar, potrivit AFP, unii cred că contextul ar fi fost diferit dacă victima ar fi fost albă. Potrivit poliţiei, nu există indicii că ar fi fost un atac rasist. Victima ar fi cerut bani de la atacator, declanşând o reacţie violentă din partea acestuia din urmă.

Sâmbătă, sute de oameni care fac parte din comunitatea locală nigeriană au ieșit pe străzile din Civitanova Marche, în regiunea Marche, pentru a cere dreptate. Atacul a fost condamnat și de politicienii italieni.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de stânga, a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost  „înspăimântător”"Ferocitate nemaiauzită. Indiferență răspândită. Nu poate exista nicio justificare", a scris el într-un tweet, potrivit BBC. Liderul de dreapta Matteo Salvini și-a exprimat, de asemenea, indignarea față de cele întâmplate, spunând că „securitatea nu are culoare”.

Regiunea Marche, unde au avut loc evenimentele, intenţionează să introducă o acţiune civilă în cazul unui proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Caz şocant în Italia: vânzător ambulant nigerian, omorât în bătaie în stradă. Martorii au filmat scenele cumplite, dar nimeni nu a intervenit