Antena Meniu Search
x

Cazul bărbatului scos nevinovat după ce a abuzat sexual o copilă de 12 ani pentru că ”nu a atins-o pe piele”. Decizia a fost anulată

Curtea Supremă din India a decis anularea unei decizii judecătoreşti controversate, după ce un bărbat a fost achitat într-un caz de agresiune sexuală asupra unei fete de 12 ani. Judecătorii au spus că între agresor şi victimă nu a existat "niciun contact pe piele"

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 12:36

Decizia de anulare vine în urma mai multor revolte
Decizia de anulare vine în urma mai multor revolte - Shutterstock - foto ilustrativ

Decizia, care a fost luată de o femeie judecător de la Înalta Curte din Mumbai în luna ianuarie a acestui an, a provocat indignare printre locuitorii ţării, scrie BBC.

Numeroşi activişti pentru drepturile omului și experții au avertizat că decizia ar putea duce la un precedent  și au cerut instanței superioare să o anuleze. Ei se temeau că, astfel, copiii nu vor mai avea curajul să raporteze abuzurile la care sunt supuşi. 

În hotărârea pe care a făcut-o publică joi, instanța supremă a precizat că judecătorii vor fi nevoiţi să analizeze intenția sexuală și nu doar dacă a existat contact pe piele între agresor şi victimă.

Revoltă după o decizie a judecătorilor

Pe acelaşi subiect

Cazul a fost deschis în decembrie 2016, un bărbat de 39 de ani a fost acuzat că a atins indecent o fată de 12 ani. Mama copilului susținuse că acesta i-a luat fiica acasă, acolo unde i-a pipăit sânul și a încercat să-i scoată pijamalele. Ulterior, bărbatul a fost condamnat pentru agresarea sexuală a unui copil în temeiul Legii Pocso (protecția copiilor împotriva infracțiunilor sexuale) și a avut de ispăşit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Cu toate acestea, însă, pe 12 ianuarie, judecătorul de la Înalta Curte din Bombay, Pushpa Ganediwala, a hotărât că atingerea sânului fetei nu a fost agresiune sexuală, deoarece nu a existat un contact pe piele și a păstrat doar acuzația de molestare. Decizia a stârnit revoltă în India și mai multe petiții au fost depuse la instanța supremă pentru a o anula.

Potrivit unui studiu guvernamental din 2007, doi din trei copii din India au fost abuzați fizic și 53% din cei aproape 12.300 de copii chestionați au raportat una sau mai multe forme de abuz sexual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cazul bărbatului scos nevinovat după ce a abuzat sexual o copilă de 12 ani pentru că ”nu a atins-o pe piele”. Decizia a fost anulată