Antena Meniu Search
x

Video "Cehia pentru cehi!" Zeci de mii de oameni au protestat în Praga, furioși că guvernul ajută cu bani Ucraina, în ciuda inflației

Zeci de mii de oameni au protestat violent în Cehia, furioşi că guvernul ajută financiar Ucraina. Cehii spun că autorităţile întreţin astfel un război al unor străini, care adânceşte criza economică de la ei din ţară. Rata inflaţiei din Cehia a atins un nou record istoric, aproape 17%. 

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 20:24

Vezi și

"Cehia pentru cehi!". Spiritele s-au încins şi mai mult când protestatarii au văzut steagul Ucrainei arborat, în semn de susţinere, pe muzeele din piaţa centrală a Pragăi. Zeci de mii de oameni au strigat apoi guvernului că ar trebui să se ocupe mai întâi de problemele Cehiei. 

"Cât de mult a costat războiului din Ucraina? În conflictul ruso-ucrainean, dumneavoastră (Guvernul - nr) doar puneţi gaz pe foc, în loc să încercați să obțineți discuții pentru pace", s-a plâns un protestatar.

Noul preşedinte al Cehiei, venit la putere de numai trei zile, a promis, în primul lui discurs, că va continua să sprijine Ucraina. 

Petr Pavel, preşedintele Cehiei: Pentru inspiraţie nu trebuie să ne uităm prea departe. Ucraina ne-a arătat nouă şi partenerilor noştri că determinarea lor este mai puternică decât puterea agresorului. Noi trebuie să ajutăm Ucraina până la victorie. 

Pe acelaşi subiect

După protestul de la Praga împotriva finanţării Ucrainei, mulţi cehi au reacţionat vehement

Au cerut politicienilor să nu nu întrerupă sprijinul pentru Kiev. 

Marketa Cechurova, profesoară: Sunt şi mulţi oameni care susţin Ucraina, îi susţin pe ucraineni şi înţeleg că ceea ce se întâmplă acum la noi, nu este din vina lor (a ucrainenilor - nr). 

Cehii care cer guvernului să nu mai ajute financiar Ucraina pun, însă, la cale un nou protest. 

Între timp, în Ucraina, plouă cu bombe cu fosfor. După ce a pierdut peste 1.000 de soldaţi în ultimele 24 de ore, armata Moscovei a apelat la o nouă strategie. Pe lângă rachetele obişnuite, soldaţii lui Putin au lansat într-un oraş din apropiere de Doneţk zeci de proiectile care incendiază şi ard corpul până la os. Asemenea atacuri sunt interzise de Convenția de la Geneva. Fosforul alb provoacă nu doar arsuri și răni adânci - simpla inhalarea a vaporilor poate arde plămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Cehia pentru cehi!" Zeci de mii de oameni au protestat în Praga, furioși că guvernul ajută cu bani Ucraina, în ciuda inflației