Antena Meniu Search
x

Video Ambiţiile politice ale lui Prigojin depăşesc graniţele Rusiei. Vrea să devină preşedinte al Ucrainei: "Dacă voi fi ales, totul va fi bine, băieţi"

Rusia continuă, zi şi noapte, bombardamentele asupra Ucrainei. În ultimele ore au fost lovite mai multe oraşe şi sate. Ieri, patru civili au fost ucişi de rachete. Nu lipsesc nici asalturile de la sol, mai ales în Bahmut - focarul celei mai lungi bătălii din actualul război. Pierderile sunt uriaşe: sute de soldaţi morţi şi răniţi în fiecare zi. Iar in acest timp, patronul grupului de mercenari Wagner a făcut noi declaraţii provocatoare: a anunţat că va candida la preşedinţie, dar nu în Rusia ci... în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 09:37

Vezi și

În ultimele ore au fost lovite oraşele Oceakiv din sud, Vuhledar de pe frontul din Donbas şi câteva sate din regiunea Sumî. Trei persoane şi-au pierdut viaţa la Herson, oraşul bombardat aproape fără încetare de artileria rusă. Alte trei sunt rănite, printre care o femeie de aproape 80 de ani. Obuzele s-au abătut asupra unei parcări, lângă un magazin unde oamenii mergeau la cumpărături. Un alt civil a fost ucis în Donbas, iar la Zaporojie, o conductă de gaz şi o uzină au fost lovite de rachete antiaeriene adaptate pentru atacuri la sol, cu o precizie redusă. Preşedintele Zelenski spune că Rusia a devenit sinonimă cu teroarea. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Ruine, distrugeri, cratere de bombe în pământ: acesta este autoportretul Rusiei, pe care încearcă să-l picteze pretutindeni unde nu este Rusia şi domneşte o viaţă normală. 

Lupte extrem de intense continuă la Bahmut

Lupte extrem de intense continuă la Bahmut. Forţele ruse au reuşit să ocupe jumătatea de est a oraşului şi încearcă să prindă în cleşte unităţile ucrainene din partea de vest. Dar preţul uman al fiecărui metru de înaintare este uriaş. Numai în cursul zilei de vineri, ruşii ar fi pierdut 221 de militari ucişi şi peste 300 de răniţi, potrivit unui purtător de cuvânt militar ucrainean. Iar experţii ministerului britanic al apărării consideră că, dacă vor continua asaltul, pierderile vor fi şi mai mari. Centrul Bahmutului poate deveni o "zonă a morţii" pentru atacatori, care vor fi ţinte uşoare pentru lunetiştii şi artileria Ucrainei. 

Pe acelaşi subiect

Mihai, paraşutist ucrainean: (Cum a spus preşedintele SUA, Thomas Jefferson) "Libertatea este un copac care, din când în când, trebuie udat cu sângele patrioţilor şi al tiranilor". Asta este ceea ce facem noi acum. 

Patronul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ţine să rămână în centrul atenţiei

La Bahmut, în prima linie a ruşilor s-au aflat mercenarii din grupul Wagner. Acum, cu forţele mult epuizate, ei încep să fie înlocuiţi de unităţile armatei regulate a Rusiei. Dar patronul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ţine să rămână în centrul atenţiei. Într-un interviu filmat chiar la Bahmut, pe fondul exploziilor, el a anunţat că vrea să-l înfrunte, anul viitor, pe Volodimir Zelenski în alegerile pentru preşedinţia Ucrainei. A fost, probabil, o manieră de a reclama, din nou, că oamenii săi nu primesc destulă muniţie de la ministerul rus al apărării. 

Evgheni Prigojin, patronul grupului Wagner: Dacă voi fi ales preşedinte al Ucrainei, totul va fi bine, băieţi. Nu va mai fi nevoie de obuze! 

Cu doar câteva zile în urmă, Prigojin afirma, totuşi, că nu are nicio ambiţie politică. Acum, întrebat despre pierderile umane ale grupului său, a dat un răspuns cinic: "Luptătorii mor oricum în război; aşa e făcut războiul, o armată o ucide pe cealaltă". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ambiţiile politice ale lui Prigojin depăşesc graniţele Rusiei. Vrea să devină preşedinte al Ucrainei: "Dacă voi fi ales, totul va fi bine, băieţi"