Antena Meniu Search
x

Soţiile şi mamele soldaţilor ruşi apelează la mila lui Putin: "Sunt trimiși ca mieii la sacrificare. Nu au fost pregătiţi pentru asta"

Un grup de femei din Rusia, format din mamele si soţiile soldaţilor aflaţi pe câmpul de luptă, apelează la mila lui Vladimir Putin pentru a se opri din a trimite bărbaţii nepregătiţi si fără echipamente potrivite în Ucraina, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 14:46

Soţiile şi mamele soldaţilor ruşi
Soţiile şi mamele soldaţilor ruşi apelează la mila lui Putin - sotaproject/Telegram

Într-un video distribuit de un canal independent numit SOTA, pe Telegram, femeile spun că bărbaţii "sunt forţaţi să intre in grupurile de asalt" la începutul lunii martie, în ciuda lipsei de experienţă. Aceştia au doar patru zile de pregătire de când au fost moblizaţi în septembrie.

"Bărbaţii noştri sunt trimişi la luptă ca nişte miei la sacrificare- câte cinci deodată, împotriva a 100 de bărbaţi puternic înarmaţi. Ei sunt pregătiți să-și servească patria, dar în funcție de specializarea pentru care s-au antrenat, nu ca soldați în prima linie. Vă rugăm să îi retrageți pe băieții noștri și să furnizați artileriștilor arme și muniție", conform unei femei din videoclip.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soţia unui soldat trimis pe front: "Soţul meu se află faţă în faţă cu inamicul"

Videoclipul postat arată nişte femei care ţin o pancartă pe care este scrisă numele diviziei din care fac parte soldaţii, "580 Separate Howitzer Artillery Division", datată 11 Martie, 2023. "Soţul meu se află faţă în faţă cu inamicul" este o altă afirmaţie disperată a uneia dintre femeile care cer ca soţii lor să se întoarcă acasă.

Mişcarea Rusiei de a trimite sute de mii de bărbaţi la luptă în Ucraina a stârnit disidenţă şi proteste, mulţi ruşi, în special tineri, părăsind ţara. Un rus, care a cerut ca identitatea sa să rămână confidenţială, a declarat că a fugit pentru a se salva, deoarece îi era frică să nu fie trimis în război.

Familiile celor trimişi pe front critică dur mobilizarea atât din cauza lipsei de antrenament a soldaţilor, cât şi din cauza problemelor logistice precum uniformele insuficiente, mâncarea de slabă calitate şi lipsa medicamentelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Soţiile şi mamele soldaţilor ruşi apelează la mila lui Putin: "Sunt trimiși ca mieii la sacrificare. Nu au fost pregătiţi pentru asta"