Antena Meniu Search
x

Cei mai bogați oameni de pe planetă în cursa pentru mineralele din Groenlanda. Topirea calotei glaciare ar putea alimenta o tranziția către tehnologia "verde"

Unii dintre cei mai bogați oameni din lume finanțează o vânătoare masivă de comori pe coasta de vest a Groenlandei. Criza climatică topește calota glaciară într-un ritm fără precedent, ceea ce, în mod ironic, creează o oportunitate pentru investitorii și companiile miniere care exploatează minerale necesare pentru tranziția către o economie verde, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 09.08.2022, 17:58

Gheața din Groenlanda se topește într-un ritm alert.
Specialiștii cred că din Groenlanda ar putea fi extrase cantități mari de metale necesare pentru o tranziție către o tehnologie verde. - Pixabay

O mulțime de miliardari, printre care Jeff Bezos, Michael Bloomberg și Bill Gates, printre altele, pariază că sub suprafața dealurilor și văilor de pe insula Disko din Groenlanda și Peninsula Nuussuaq există suficiente minerale pentru a alimenta sute de milioane de vehicule electrice.

"Căutăm un depozit care va fi primul sau al doilea cel mai mare depozit de nichel și cobalt din lume", a declarat Kurt House, CEO al Kobold Metals.

Gheața din Groenlanda se topește într-un ritm alert

Gheața care dispare din Arctica, pe uscat și în ocean, evidențiază o dihotomie unică: Groenlanda este punctul zero al impactului schimbărilor climatice, dar ar putea deveni, de asemenea, punctul zero pentru aprovizionarea cu metale necesare pentru a alimenta soluția acestei crize.

Pe acelaşi subiect

Miliardarii susțin financiar Kobold Metals, o companie de exploatare a mineralelor, au declarat reprezentanții companiei pentru CNN. Bezos, Bloomberg și Gates nu au răspuns solicitărilor de a comenta această poveste. Kobold este un parteneriat cu Bluejay Mining pentru a găsi metalele rare și prețioase din Groenlanda, care sunt necesare pentru a construi vehicule electrice și baterii masive pentru a stoca energie regenerabilă.

Treizeci de geologi, geofizicieni, bucătari, piloți și mecanici sunt campați în locul unde Kobold și Blujay caută comoara mineralele. Echipajele iau mostre de sol, drone zburătoare și elicoptere cu transmițătoare măsoară câmpul electromagnetic al zonei pentru a cartografia straturile de rocă de dedesubt. Ei folosesc inteligența artificială pentru a analiza datele și pentru a identifica exact unde să foreze încă de vara viitoare.

Groenlanda ar putea fi o zonă bogată în cărbune, cupru, aur, pământuri rare și zinc, potrivit unui studiu geologic. Guvernul Groenlandei, potrivit agenției, a făcut mai multe "evaluări ale resurselor pe întreg teritoriul fără gheață", iar guvernul "recunoaște potențialul de a diversifica economia națională prin extracția de minerale".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cei mai bogați oameni de pe planetă în cursa pentru mineralele din Groenlanda. Topirea calotei glaciare ar putea alimenta o tranziția către tehnologia "verde"